Salut diu que l’actitud “més raonable” si hi ha un positiu és que els companys vagin a l’escola
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dijous que l’actitud “més raonable” si hi ha un alumne positiu és que la resta dels seus companys vagin a l’escola i es facin la PCR allà. Davant els dubtes i incertesa de com han de procedir els pares quan s’assabenten que hi ha hagut un positiu a l’aula del seu fill i si han de dur-lo al CAP o no, Argimon ha enviat un missatge: “Portem-los a l’escola i allà els farem el test. Més comoditat i evitem aglomeracions al CAP”. “És veritat que ara no tots sabem com actuar”, ha afegit.

Per això, ha afirmat que el millor és anar al centre escolar amb normalitat i és a l’escola mateix on “s’activarà la unitat mòbil o s’acordara quan hi va”. “El que és millor és que es pugui fer la prova al centre escolar”, ha insistit admetent que “no sempre serà possible” i llavors s’haurà de fer al CAP. Tanmateix, ha apuntat que la millor opció és la primera, encara que la prova no sigui immediata i es faci al dia següent o més endavant. “Mai igualarem la velocitat d’un grup de whatsapp de pares i mares”, ha dit el cap de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz en relació al “desajust” informatiu que pot haver-hi fins que s’avisa els pares formalment. “És important transmetre certa tranquil·litat”, ha assenyalat.

Sobre l’inici de curs, Argimon ha indicat que està anant “força bé”. També ha recordat davant dels primers casos en diversos centres que el tancament d’una escola “no és automàtic” en funció dels grups amb positius. “S’han de valorar moltes coses”, ha dit, com per exemple, determinar si dos casos en grups diferents estan relacionats o no. Per la seva banda, Mendioroz ha indicat que el tancament d’un centre s’ha de fer “en el marc de la vigilància epidemiològica”. Així, si no es tracta d’un contagi “intraescolar”, Mendioroz no considera que calgui tancar l’escola. Per contra, sí que ha avalat un tancament si fos contagi entre grups. Amb tot, ha apuntat que a hores d’ara “seria molt estrany” perquè s’han pres “moltes mesures” i tant ell com Argimon han indicat que són casos de contagi comunitari.

Nou comentari