MónTerrassa
Salut diu que els docents estan entre el personal essencial i seran vacunats
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimarts en declaracions a Catalunya Ràdio que al personal docent “no se’l deixa fora” de la nova etapa de vacunació, que ha arrencat aquesta setmana. Argimon ha dit que el col·lectiu “entra dins del grup de treballadors essencials”, de manera que se’l començarà a vacunar “al llarg dels propers tres mesos”. Ara bé, ha advertit, “hem d’entendre que no tots poden ser vacunats el primer dia, però no els deixem de banda”.

Argimon ha afegit que Salut treballa “molt coordinadament i molt a gust amb Educació” i ha volgut remarcar que el docent és “un col·lectiu que contemplem”. A més, ha recordat que cada etapa de vacunació dura tres mesos i que es poden solapar. D’aquí a uns deu dies es començarà a vacunar les persones de molt alt risc. Qualsevol pla, però, està condicionat per la disposició de vacuna. A les persones d’alt risc només se’ls poden adminsitrar les vacunes de Pfizer i Moderna, per això la d’AstraZeneca s’ha començat a posar a persones de menys de 55 anys.

Argimon ha confirmat la intenció de vacunar en llocs emblemàtics de Catalunya i un dels més destacats serà el Camp Nou. Salut iniciarà negociacions amb el proper president del club per organitzar la logística. La idea és aprofitar espais interiors i exteriors del camp. A més a més, Argimon ha dit que té al cap altres espais com ara la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i també la Sagrada Família, si bé ha dit que en aquest cas es tracta d’un “desig” seu i que “no hi ha gestió en marxa”.

La vacunació massiva dels catalans i catalanes requereix disposar de dos milions de dosis de vacuna al mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa