MónTerrassa
Salut va fer 1.513 proves PCR durant els tres dies de cribatge a Terrassa
  • CA

Salut ja ha fet un total de 15.556 proves PCR en el conjunt de cribratges intensius de COVID arreu del territori català. Les proves han tingut un total de 345 positius de COVID-19 asimptomàtics, cosa que suposa un percentatge del 2,22 % de les mostres analitzades.

Aquest dimarts, el departament ha donat a conèixer les dades definitives de la intervenció comunitària a Terrassa, que va començar el divendres 7 d’agost i finalment es va desenvolupar un dia més del previst, fins al dilluns 10 d’agost en dues carpes instal·lades a la plaça Cultura i a la plaça Immaculada. Al llarg dels tres dies de recollida de mostres (7, 8 i 10 d‘agost), a Terrassa es van fer 1.513 proves PCR amb un 1,06 % de positius (16 casos).

Va ser fa unes setmanes quan Salut va posar en marxa aquesta nova estratègia de cerca massiva de possibles casos de COVID-19 amb proves PCR en persones asimptomàtiques. Una estratègia focalitzada en localitzacions específiques de la geografia catalana on havia pujat tant el nombre de casos com l’índex de contagi. En global, Salut considera els resultats d’aquests cribratges massius com a molt satisfactoris ja que es tracta de casos d’asimptòmatics que, de no ser detectats, haurien transmès la COVID-19.

Totes aquestes intervencions han estat possibles gràcies al lideratge de l’atenció primària i vigilància epidemiològica amb la col·laboració dels professionals dels hospitals, del SEM i el suport dels ajuntaments. I sobretot gràcies a la participació i la implicació de la ciutadania dels diversos territoris en la contenció de la COVID-19, per aturar els contagis de la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa