El Cinema Catalunya abans de la remodelació
El Cinema Catalunya abans de la remodelació | Cinema Catalunya

!--akiadsense-->

Inaugurat al març del 1916, el llavors anomenat Salón Cataluña va convertir-se en un lloc de referència a Terrassa. Després de 3 dècades en mans de l’empresa que gestionava 3 cinemes més de la capital vallesana, des de mitjans i fins a finals dels 90 tanquen progressivament les sales de cinema al centre de Terrassa i el Cataluña segueix la mateixa sort el 1999.

Pocs mesos se’n fa càrrec l’Ajuntament, el renova, i l’any 2000, amb el nom de Club Catalunya, es reprenen les projeccions, amb una programació estable de dimecres a diumenge, destinant els dilluns i dimarts a acollir activitats i cicles d’entitats terrassenques, i amb un acord amb l’ESCAC, instal·lada a la ciutat des del 2003, per acollir actes, classes, projeccions i rodatges de l’escola. El Cinema original tenia una capacitat per a 1.250 persones mentre que l’actual és de 587 espectadors.

CURIOSITAT: A principis dels anys vint una localitat a platea costava 0’75 pessetes, però si volies seure a l’amfiteatre el preu era una mica més car: 1 pesseta.

El Cinema Catalunya, una sala centenària
El Cinema Catalunya, una sala centenària | Cinema Catalunya

!--akiadsense-->

Nou comentari