MónTerrassa
Saiz Meneses assegura que com a bisbe de Terrassa no es va deixar condicionar “per cap opció política”
  • CA

El nou arquebisbe de Sevilla, José Ángel Saiz Meneses, ha advertit que les peticions d’ajuda a Càritas s’han multiplicat per quatre a conseqüència de la crisi originada per la pandèmia per la Covid-19, al mateix temps que ha fet referència al “missatge cristià de viure com a germans i compartir tots els béns, materials, culturals, entre altres”. En una entrevista concedida a Canal Sud Televisió, Saiz ha subratllat que no comparteix l'”acumulació de riquesa en poques mans perquè la voluntat de Déu és repartir els béns”. “S’ha de viure la fraternitat i ajudar als més febles”, insisteix.

Qüestionat sobre Catalunya, ha afirmat que la situació a la “regió” és “molt complexa”. “Per part de l’Església, cal mantenir la llibertat i no caure a fer política de cap signe. Hem de tenir una relació correcta a nivell institucional i fluida a nivell personal, però l’Església ha de salvaguardar la seva llibertat de dir les coses i no deixar-se condicionar per cap opció política”, ressalta, assegurant que és el que ha intentat fer durant la seva labor com a bisbe de Terrassa.

Per a Saiz, “l’Església no ofereix solucions a les qüestions tècniques o polítiques sinó ofereix criteris basats en l’Evangeli i en la doctrina social de l’Església”. “I aquí s’ha de mantenir”, postil·la, limitant-se a “exhortar a la classe política al fet que es resolguin conflictes des de la justícia i la veritat i buscant el bé comú”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa