MónTerrassa
S’activa el Pla Alfa 3 per alt risc d’incendi forestal al Parc Natural de Sant Llorenç

A partir de la mitjanit d’aquest dimarts, 10 d’agost, s’activa el Pla Alfa 3 de restricció d’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, segons ha determinat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a causa de la previsió d’altes temperatures i alt risc d’incendi forestal pels propers dies.

D’acord amb el Pla Alfa 3, el més alt dins el procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, quedaran tanquen totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals.

L’activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 Nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa