MónTerrassa
S’accelera la repatriació de la filla de la terrassenca assassinada
  • CA

La veïna de Terrassa Antonella Orihuela va ser assassinada per la seva exparella a Sant Vicenç de Castellet a finals del passat mes de juliol. Amb la confirmació per part dels Mossos d’Esquadra que l’ADN corresponent el cos trobat en l’incendi era el seu, la família va poder començar els tràmits oficials per repatriar-ne el cadàver, i sobretot, poder enviar la filla, un nadó de 20 mesos de nom Esmeralada, a l’Argentina, d’on són originaris.

Però el primer escull que es van trobar era l’econòmic. Per això, van iniciat una campanya a la plataforma GoFundme per poder costejar-se el viatge. “De la família de l’Esmeralda només queden els seus tiets, la seva àvia va morir l’any passat, i ara, sense pares, no té ningú més al món”, exposen per subratllar que “els germans d’Antonella no tenen recursos econòmics per viatjar fins a Terrassa i portar la nena amb ells”. Per aquest motiu esperaven reunir 10 mil euros, dels quals a hores d’ara n’han recaptat més de 2.700.

La família ha informat que han tingut bones notícies. I és que a finals del mes d’agost, principis de setembre, Ezequiel i Matias, els tiets de la petita Esmeralda, viatjaran fins a Catalunya per recollir l’infant, que es troba en un centre de menors, i resoldre tots els termes legals. La repercussió que ha tingut aquesta tragèdia als mitjans de comunicació, d’aquí i del país sud-americà, a més de les mostres de solidaritat a les xarxes socials, han ajudat a accelerar els tràmits burocràtics. De fet, des de Punt Lila Sant Pere, entitat molt involucrada des de l’inici ja que Antonella s’hi va dirigir per demanar ajuda, van fer pressió a l’Ajuntament i Generalitat perquè forcessin a l’administració a accelerar el procés. Sembla que ha funcionat. D’aquesta manera, en lloc d’haver d’esperar mig any, aproximadament, pel retrobament, el període s’ha vist escurçat i en poques setmanes esperen ja poder veure la petita. A Argentina, ja té l’habitació a punt per quan l’Esmeralda arribi a la seva nova llar.

Habitació preparada per l’Esmeralda a casa del seu tiet Ezequiel | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa