MónTerrassa
Sabadell enveja la Jazz Cava de Terrassa
  • CA

Un any després que entrés en vigor el Pla especial de regulació d’usos recreatius al barri de Gràcia de Sabadell que estableix el tancament de tots els establiments d’oci de la Zona Hermètica, l’Ajuntament de la ciutat està redactant un pla director per redefinir on i com s’ha de repartir l’oci local. L’executiu vol crear una oferta atractiva a diverses zones, evitant que l’activitat es concentri en un sol barri i obrint la porta a què en un futur pugui tornar-se a concedir alguna llicència a la Zona Hermètica. La previsió és que estigui enllestit el 2018 i que permeti corregir l’escenari actual en què l’únic lloc on poden obrir-se establiments musicals amb aforaments superiors a 100 persones és a Sant Pau de Riu-sec. Tot plegat quan encara està sobre la taula el tancament de les darreres discoteques de la Zona Hermètica amb uns propietaris “decebuts” amb el govern a qui acusen de no complir els compromisos del ple i de conduir-los a “la ruïna”.

L’Ajuntament de Sabadell ha posat fil a l’agulla per definir quin ha de ser el futur del model d’oci local. El govern municipal està treballant en un nou pla director que es redactarà al llarg del 2018. Aquesta eina servirà per definir si cal fer un nou pla especial o una modificació per corregir l’actual normativa que estableix que només poden obrir-se discoteques o bars musicals amb un aforament superior a 100 persones a la zona de Sant Pau de Riu-sec. ” “El pla vigent té un problema greu”, afirma el regidor del Programa de Llicències de Sabadell, Xavi Guerrero, que explica que “no s’entén que Sabadell no pugui tenir un petit Razzmatazz o una Jazz Cava com la Terrassa”, lamenta.

Guerrero assegura que el govern entén que hi ha una part de la població que gaudeix amb aquesta mena d’oci i afirma que la nova normativa establirà si s’ha de concentrar al centre, als polígons o ha d’estar escampat per diversos barris. “Des del govern apostem perquè els joves que vulguin gaudir-ne no hagin d’agafar el cotxe que és el que passarà quan es tanqui la Zona Hermètica el proper estiu”, afirma.

El regidor considera que la solució passa per distribuir aquesta mena de locals de forma que no estiguin concentrats en una sola àrea generant molèsties als veïns. “Potser un establiment més gran ha d’anar als afores i altres bars musicals més petits poden estar a diferents barris”, indica. Així mateix obre la porta a que un cop el text estigui enllestit puguin tornar-se a concedir algunes llicències per a discoteques a la Zona Hermètica. “És probable que en aquesta distribució de l’oci tres o quatre locals si que puguin operar en aquest espai”, comenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa