MónTerrassa
Sabadell diu que el primer nadó de Catalunya és seu i no de Terrassa
  • CA
Quirón Salud
Quirón Salud | Quirón Salud

!--akiadsense-->

És una tradició nascuda els darrers anys comunicar el primer nadó que ha nascut durant un any. Primer es va començar explicant, i després es van anar institucionalitzant visites de polítics als pares, també projectades amb comunicació a escala local del primer nascut per cada municipi o comarca i amanides amb visites d’alguns alcaldes o regidors. Aquest any hi ha hagut una certa confusió, amb un ingredient nou com és la tradicional rivalitat entre Sabadell i Terrassa.

Segons iSabadell, el primer nascut a Catalunya ho ha fet a Sabadell. Però no a l’hospital Parc Taulí sinó a la històrica Aliança, després Clínica del Vallès i ara hospital Quirónsalud del Vallès, que des de fa un temps (juliol de 2018) ha recuperat el servei de neonatologia a través de Dexeus Dona. El primer nadó es diu Nassim Viñals El Malki, els pares viuen al barri dels Merinals i, el que és important a aquests efectes, ha nascut només tres minuts després de començar l’any, segons certifica el seu certificat de naixement. Ha pesat 3.280 grams.

Certificat de naixement
Certificat de naixement | Cedida

!--akiadsense-->

Per Salut però el primer nadó de 2020 és l’Aleix Puig Serrat, nascut a Terrassa a l’Hospital MútuaTerrassa a les 00.04h. La consellera de Salut Alba Vergés i l’alcalde Jordi Ballart van ser aquest dimecres a l’hospital per donar-li la benvinguda.

Salut ha explicat a diversos mitjans que en el seu còmput no es tenen en compte les clíniques privades, com Quirónsalud del Vallès, i només els hospitals del sistema sanitari públic. Per aquest motiu als seus efectes el primer nadó de l’any és Álex Puig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa