MónTerrassa
Rodalies, TMB, TRAM i FGC recuperen l’oferta d’un dia feiner habitual
  • CA

La pràctica totalitat del transport públic tornarà a funcionar al 100%, equivalent a l’oferta prèvia a la pandèmia a partir de dilluns, segons l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El metro, FGC, el TRAM i Rodalies oferiran el servei habitual d’un dia feina, amb excepció de l’R7 i de l’R8, que ho farà al 50%. El servei per carretera recuperarà el 100% en la gran majoria de casos i adaptant-se a la demanda. El servei del bus metropolità de l’AMB torna a ser l’habitual, excepte en algunes línies, i el Nitbus circularà al 100%, amb excepció de l’N10, N18 i N26.

Les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat funcionaran amb una oferta mitjana del 80% i les de l’AMTU entre el 80% i el 100%. De cara aquest cap de setmana, es continuarà reforçant el servei. Al metro de Barcelona i als busos, l’increment serà fins al 100% de l’oferta; a FGC, els trens també ho faran al 100% mentre que el TRAM circularà al 80%. Tant al metro com en els altres dos operadors el servei finalitzarà a la mitjanit. Per la seva banda, Rodalies consolida l’oferta del 100% a Barcelona, i puja la de les línies de mitja distància fins al 100%.

L’R8 funcionarà al 50%, i la R7 seguirà sense circular, ja que la UAB està tancada. Quant al servei de bus metropolità de l’AMB, mantindrà el 90% de la seva oferta durant tot el cap de setmana i les línies d’autobús de la Direcció General de Transports i Mobilitat ho farà en el 50% dissabte i diumenge. Per últim, les línies urbanes de bus dependents de l’AMTU continuaran amb una oferta variable segons el municipi, amb mitjanes del 92%, el dissabte, i del 87%, el diumenge. D’altra banda, la mobilitat i el servei de transport públic amb motiu de la revetlla de Sant Joan serà inferior en comparació amb altres anys. Es limitarà la mobilitat entre municipis, i el metro, la L6 i L7 de FGC i TRAM acabaran servei a les dues de la matinada. L’ATM recorda que ha quedat sense efecte la restricció del 50% d’ocupació dels seients als vehicles i per tant la capacitat dels busos i els combois ha augmentat notablement. Així mateix, continua sent obligatori l’ús de la mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa