MónTerrassa
Rodalies cancel·la una desena de trens per baixes de maquinistes amb Covid
  • CA

Renfe cancel·larà una desena de trens de Rodalies al llarg d’aquest divendres per baixes de maquinistes que actualment són positius per Covid-19, segons la companyia. Actualment, Renfe té més de 40 conductors contagiats pel virus. Segons fonts de l’operadora, s’està treballant internament per minimitzar les afectacions, que són puntuals ja que els trajectes anul·lats són en les línies amb més freqüències i només representen una desena del miler que hi ha en un dia feiner. Els trens d’AVE i llarga distància no s’estan veient afectats per les cancel·lacions perquè és “on hi ha més mobilitat aquests dies”.

El passat cap de setmana -els dies 1 i 2 de gener-, Rodalies també va anunciar que es veia obligada a cancel·lar la circulació d’una trentena de trens per una cinquantena de baixes de Covid-19 entre maquinistes, fet que va obligar a l’operadora a reformular el servei a Catalunya i a oferir puntualment transport per carretera en alguns trams. El passat dilluns 3 de gener també es van cancel·lar una quinzena de trens per la mateixa raó.

Les xifres de trens cancel·lats d’avui són inferiors a les del cap de setmana, quan es van haver de cancel·lar fins a una trentena de trens per la mateixa raó i cobrir alguns trams puntualment per carretera. La companyia assegura que està fent un esforç organitzatiu a nivell intern i de col·laboració del personal perquè l’afectació sigui mínima, però recorda que els conductors no es poden substituir fàcilment. Renfe insisteix que, tot i les afectacions, “sempre hi ha una garantia de desplaçament” perquè o bé t’has d’esperar al següent tren o hi ha un transport alternatiu per carretera.

L’operadora fixa cada tarda quina modificació tindrà el servei de l’endemà tenint en compte l’evolució de les baixes que tant poden ser per contagiats de covid com per contactes estrets que s’han d’aïllar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa