MónTerrassa
El risc de rebrot torna a augmentar a Terrassa
  • CA

El risc de rebrot a Terrassa torna a augmentar després de gairebé dos mesos a la baixa. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 13 de març de 2022, la corba ha patit un lleuger repunt aquestes darreres setmanes. Del 7 al 13 de març, el risc de rebrot s’ha situat a 559 punts, mentre que la setmana anterior es trobava 533 punts, i la primera de març es trobava a 477. L’augment no és molt gran, però trenca un seguit de dos mesos consecutius de dades en davallada.

A part del risc de rebrot, la velocitat de reproducció també ha augmentat fins a situar-se per sobre de l’1, exactament a 1,06, després d’un més i mig a la baixa. Quan la velocitat de reproducció passa de l’1, significa que l’epidèmia creix.

A part del risc de rebrot i la velocitat de reproducció, la resta d’indicadors continuen mostren una clara tendència a la baixa, tot i que s’ha alentit la velocitat de reducció. Aquesta darrera setmana s’han registrat un total de 579 nous contagis, una seixantena menys que la setmana anterior. Tot i que la reducció no és molt significant, les xifres són molt bones si es comparen amb la situació de fa un mes, quan encara es detectaven més de mil nous casos de Covid-19 a la setmaa. De fet, la setmana del 7 al 13 de febrer, just fa un mes, se’n van detectar un total de 1.474. Pel que fa els nous contagis diaris, la xifra se situa pels voltants de la cinquantena, tot i que el passat 10 de març se’n van tornar a detectar més de 100 -exactament, 116-.

En quant a la situació als centres hospitalaris, millora a bon ritme. La xifra d’ingressats per Covid-19 a dia 16 de març és de 42 pacients, un número que es manté estable des de fa setmanes. Pel que fa a les defuncions, aquesta setmana s’han registrat 4 morts noves pel virus, el que va pujar el número fins a 665 morts en total des de l’esclat de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa