MónTerrassa
El risc de rebrot puja 250 punts en dues setmanes
  • CA

El risc de rebrot es dispara a Terrassa i ja gairebé arriba als 600 punts. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 9 de maig 2022, l’indicador es troba actualment a 583 punts, mentre que la setmana passada es trobava a 409 punts, i fa dues, a 341. Això es tradueix en que en tal sols dues setmanes ha patit un increment de gairebé 250 punts. L’última vegada que el risc de rebrot es va situar a la línia dels 600 punts va ser a mitjans de març, quan les dades anaven en davallada després de la sisena onada.

Pel que fa els nous contagis, continuen augmentant amb força. Aquesta última setmana -des del 3 fins el 9 de maig- s’han detectat 561 nous casos positius, 126 nous contagis més que la setmana anterior. Això significa que, actualment, es registren una mitjana de 80 nous contagis al dia.

En total, s’han dut a terme 3.057 tests per detectar el virus, dels quals 1.631 han estat PCRs i 1.426 han estat tests d’antígens. Aquests 561 nous casos positius representen un 18’35% del total de proves diagnòstiques realitzades, mentre que la taxa de positivitat de la setmana passada es trobada en un 17,7%. Això significa una pujada de la taxa de positivitat del 0,6%.

A més a més, la velocitat de reproducció es troba a 1,37, mentre que fa set dies estava a 1,26. Mentre aquesta xifra continuï mantenint-se per sobre d’1, significa que l’epidèmia creix.

Tres defuncions per Covid en una setmana

El nombre de defuncions per culpa de la Covid-19 ha tornat a augmentar després d’un seguit de vuit dies consecutius sense cap mort pel virus. Aquesta darrera setmana s’han registrat tres noves morts, una xifra que augmenta el nombre total de defuncions pel virus des de l’inici de la pandèmia fins a 693.

Així com les noves defuncions, els pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa també augmenta. Aquesta darrera setmana hi ha hagut un repunt que ha fet pujar la xifra fins a un total de 37 ingressos, 9 més que la setmana anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa