MónTerrassa
El risc de rebrot per Covid cau en picat a Terrassa
  • CA

El risc de rebrot cau fins a 391 punts a Terrassa, 136 punts menys que la setmana passada. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 20 de maig 2022, aquesta és la davallada més pronunciada aquest últim mes. Fa quatre setmanes que l’indicador no ha parat d’augmentar, però amb aquesta disminució torna a la situació de finals d’abril, al voltant dels 400 punts.

Però el risc de rebrot no és l’únic que disminueix. La velocitat de transmissió (Rt) torna a baixar d’1 després de moltes setmanes per sobre. L’indicador, mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps, actualment es troba a 0.89, mentre que la setmana passada estava a 1,09. Amb la xifra per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix. 

Disminueix la taxa de positivitat i els nous contagis

També cau la taxa de positivitat fins a un 15,5% (-2%). Això significa que, del total de les proves fetes aquesta última setmana a la ciutat, un 15,5% han donat un resultat positiu.

En total, aquesta setmana -del 14 al 20 de maig- s’han realitzat 3.016 proves per detectar el virus, de les quals 1.594 han estat PCRs i 1.422 han estat tests d’antígens. El 15,5% dels resultats positius d’aquestes proves es tradueix en un registre de 466 nous contagis, gairebé 100 nous contagis menys que fa una setmana.

Només un pacient ingressat més que la setmana passada

De moment, el nombre de pacients ingressats a centres hospitalaris per Covid es manté estable. Actualment, hi ha un total de 31 pacients ingressats, només un més que la setmana passada. Pel que fa les noves morts pel virus, aquesta setmana se n’han registrat dues de noves, el que significa que s’eleva el nombre de defuncions des de l’inici de la pandèmia a 694.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa