MónTerrassa
El retorn a Argentina de la filla de l’egarenca assasinada el juliol, a tocar
  • CA

L’Esmeralda, la nena de gairebé dos anys que va quedar orfe després de l’assassinat de la seva mare a mans del seu pare, ja és a punt de tornar al país d’origen de la seva família, Argentina. La veïna de Terrassa Antonella Orihuela va ser assassinada per la seva exparella a Sant Vicenç de Castellet a finals del passat mes de juliol. Amb la confirmació per part dels Mossos d’Esquadra que l’ADN corresponent el cos trobat en l’incendi era el seu, la família va poder començar els tràmits oficials per repatriar-ne el cadàver, i sobretot, poder enviar la filla.

Aquest dimarts, 14 de setembre, la família ha publicat, a través de la plataforma GoFundme que va iniciar per recollir diners per poder costejar els tràmits de repatriació de mare i filla, que ja tenen data oficial. Els tiets de l’Esme, Ezequiel i Matías, viatjaran a recollir la petita la setmana vinent, amb l’objectiu que el cap de setmana de finals de setembre ja pugui ser a Argentina, amb la família materna. “Estem molt emocionants per, finalment, veure’ls tots junts, perquè s’abracin i que puguem quedar-nos tots tranquils que la petita és amb la seva família”, expliquen. Aquest mateix dimarts, han realitzat una videoconferència en què la petita ha pogut veure -i parlar- amb els tiets. Recordem que l’infant es troba en un centre d’acollida i que va passar uns dies ingressada poc després dels fets tràgics per estar contagiada de la Covid-19.

El feminicidi i els problemes, posteriors, de repatriació de la menor van tenir un gran ressò en els mitjans de comunicació, d’aquí i del país sud-americà, a més de les mostres de solidaritat a les xarxes socials. Tot plegat, ha ajudat a accelerar els tràmits burocràtics. De fet, des de Punt Lila Sant Pere de Terrassa, entitat molt involucrada des de l’inici, ja que Antonella s’hi va dirigir per demanar ajuda, van fer pressió a l’Ajuntament i Generalitat perquè forcessin a l’administració a accelerar el procés. Sembla que ha funcionat. D’aquesta manera, en lloc d’haver d’esperar mig any, aproximadament, pel retrobament, el període s’ha vist escurçat alguns pocs mesos. A Argentina, ja té l’habitació a punt per a quan l’Esmeralda arribi a la seva nova llar.

Esmeralda es troba en un centre d’acollida a l’espera que els tiets se la puguin endur a Argentina | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa