MónTerrassa
Retiren un niu de vespa asiàtica situat a prop de llocs molt concorreguts
  • CA
Niu de vespa asiàtica
Niu de vespa asiàtica | A.V.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Viladecavalls va procedir a la retirada d’un niu de vespa asiàtica (vespa velutina), la setmana passada, a la zona forestal propera al carrer de la Masia. Aquesta actuació es va dur a terme de manera urgent, per part d’una empresa especialitzada, donada la proximitat del niu amb diversos espais públics concorreguts, com són la biblioteca, les escoles Rosella i EMM Pau Casals o el parc infantil del carrer Pau Claris.

En cas detectar un possible niu o exemplar de vespa asiàtica cal seguir un procediment específic depenent si la localització és en una finca privada o en l’espai públic. Si el niu o l’exemplar es troba a la finca de la persona que l’ha detectat, es recomana que aquesta contracti els serveis d’una empresa especialitzada.

Si el niu o exemplar és a l’espai públic, en una ubicació que pugui afectar a llocs de pública concurrència o en espais amb població sensible, com ara els infants, la persona que l’hagi detectat ha d’avisar l’Ajuntament.

Aquest procediment d’actuació es fonamenta en la “Estrategia de gestión, control y posible erradicación del avispón asiático o avispa negra (Vespa velutina ssp. Nigrithorax) en España” del Ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico” i el “Protocol d’actuacions dels danys causats per la vespa asiàtica (Vespa velutina) envers l’apicultura, la biodiversitat i els riscos sobre la salut de les persones” del Departament de territori i sostenibilitat.

Món Terrassa també ha localitzat un altre niu de vespa asiàtica just abans del trencall que permet agafar el camí que porta a la Font Freda de Can Missert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa