MónTerrassa
Els restauradors proposen una desescalda en tres fases que culmini el 7 de gener
  • CA

Les federacions i gremis de restauració de Catalunya han elaborat una proposta de desescalada progressiva, que han fet arribar al Govern, que hauria de culminar el 7 de gener vinent amb l’aixecament de totes les restriccions d’aforament. El document, al qual ha tingut accés ‘El Món’, planteja un procés de tres fases: la primera del 23 de novembre al 8 de desembre, la segona del 9 de desembre al 6 de gener, i la tercera a partir del 7 de gener.

Pel que fa a l’aforament els restauradors plantegen obrir amb un 30% —distància de 2 metres entre clients—, passar al 50 o 75% en la segona fase —en funció de si es pot mantenir una distància entre persones d’1,5 metres—, i arribar a la tercera fase amb cap restricció en aquest apartat.

Pel que fa a terrasses, el document proposa que tinguin en totes les fases la capacitat que permeti conservar la distància d’1,5 metres entre taules de comensals diferents.

Mascareta entre plat i plat

Els restauradors estableixen també com a mesura de protecció la presa de temperatura als clients quan arribin en totes les fases. Pel que fa a la mascareta, serà obligatòria per circular per l’establiment o quan es vagi al lavabo i es recomanarà dur-la entre plat i plat.

El gel hidroalcohòlic serà obligatori en entrar i marxar de l’establiment

L’horari d’obertura en la primera fase seria fins les 23 hores (i que el tiquet del restaurant serveixi com a justificant per circular durant el toc de queda); en la segona fase podrien obrir fins a la 1 de la matinada, i en la tercera fase no hi hauria d’haver cap restricció horària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa