MónTerrassa
Residus Vallès proposa nous tallers gratuïts online per viure un Nadal SOStenible

Del dijous 17 al dimecres 23 de desembre el Consorci per a la Gestió de Residus ofereix sis tallers gratuïts en format virtual adreçats a tota la ciutadania del Vallès Occidental per viure un Nadal SOStenible. Aquesta proposta vol oferir activitats que es puguin fer des de casa al mateix temps que s’incideix en un canvi d’hàbits durant el període nadalenc per tal de contribuir a construir un planeta més sostenible.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania genera un 3% més de residus per Nadal que la resta de l’any. Però no només això, també es dispara el consum d’energia.

Per això, La gràfica de la campanya incorpora la paraula SOS per fer una crida d’atenció envers la situació d’emergència climàtica. A banda dels tallers, el Consorci divulga diferents consells relacionats amb la gestió dels residus, l’energia, la mobilitat sostenible, el reciclatge, el consum responsable, la qualitat de l’aire, l’aprofitament alimentari, la solidaritat o l’ús de les tecnologies, entre d’altres qüestions.

El president de Residus Vallès, Nil López, assegura que “després de la bona experiència dels tallers virtuals que vàrem realitzar durant la Setmana Europea de Residus, hem volgut ampliar i diversificar l’oferta de tallers durant els dies previs a Nadal. Volem demostrar que es poden fer moltes coses amb materials reciclats o reaprofitats i també volem aportar consells i trucs per a evitar el malbaratament alimentari en aquestes dates. Sabem que seran unes festes diferents per a tothom i per això introduïm tallers que ens aportin caliu i que ens donin idees per les vacances que haurem de passar majoritàriament a casa”.

Ja es poden fer les inscripcions

S’han programat sessions en horari de tarda i també dues matinals adreçades a un públic més familiar, en dates de festa escolar. Les inscripcions als tallers ja estan obertes i es poden en aquest formulari.

Dijous 17 de desembre a les 19 hores. EL REAPROFITAMENT: EL NOU CONVIDAT A LA TAULA DE NADAL La taula de Nadal és una nova oportunitat per contribuir a la sostenibilitat del planeta reduint el malbaratament alimentari domèstic. Et donem solucions saludables, senzilles i sostenibles per un NADAL amb un reaprofitament integral centrat i amb noves receptes

Dilluns 21 de desembre a les 19 hores. EMBOLICA EL NADAL. PROPOSTES CREATIVES AMB PAPER. Fes un val regal, una petita capsa per objectes petits, una etiqueta pel nom dels paquets….. A partir de capses de cereals o galetes, d’infusions, dossiers de cartolina vells, papers de regals recuperats, folis vells, sobres…

Dimarts 22 de desembre a les 11 hores. REAPROFITAR, MOLA! TALLER FAMILIAR. Experimentar el reaprofitament dels aliments com un joc en tots els sentits. Receptes senzilles d’aprofitament per a iniciar-se com a protagonistes per reduir el malbaratament alimentari. Aprèn a transformar aliments no atractius en receptes súper saludables, senzilles i sostenibles.

Dimarts 22 de desembre a les 19 hores. LLUM D’ESPELMES. Realització d’espelmes d’origen natural i de reciclatge per acompanyar el Nadal. S’explicarà com realitzar espelmes amb oli reciclat i/o amb restes d’espelmes que hi hagi per casa. També es donaran unes idees per a decorar i aromatitzar aquestes espelmes.

Dimecres 23 de desembre a les 11 hores. BENVINGUT 2021: FES LA TEVA TARGETA DESPLEGABLE DE PAPER. TALLER FAMILIAR. Targetes de Nadal desplegables i pop-up, una manera creativa de desitjar un Bon Nadal o un bon 2021. En un moment tan virtual crea i envia postals a partir de capses de cereals o galetes, d’infusions….dossiers de cartolina vells, papers de regals recuperats, folis vells, sobres, …..

Dimecres 23 de desembre a les 19 hores. AROMES DE NADAL. Realització de preparats aromàtics per ambientar la nostra casa per Nadal. S’explicarà com fer combinacions aromàtiques que recordin i acompanyin aquests dies a partir de materials naturals fàcils de trobar i/o reciclar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa