Algunes de les activitats previstes enguany

Algunes de les activitats previstes enguany | Residus Vallès

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha adaptat el seu Programa d’educació ambiental a la nova situació creada per la Covid-19. Davant la necessitat de garantir al màxim els grups bombolla, evitar l’entrada a l’escola de persones alienes i evitar els desplaçaments, el Consorci ha dissenyat noves activitats que es poden realitzar en format virtual i que permeten seguir amb la tasca de conscienciació i divulgació a l’entorn de de la gestió dels residus, la reutilització, el compostatge i l’aprofitament alimentari.

Tot i l’adaptació dels continguts es manté una oferta per a totes les edats i tots els cicles educatius. En total 8 propostes virtuals que permeten complementar l’oferta educativa que es proporciona des dels ajuntaments de la comarca. Com a novetat, s’inclou una activitat per donar a conèixer el sistema recollida “porta a porta”, que s’instaurarà a diferents municipis els propers mesos i que implicarà un canvi d’hàbits a les famílies.

El president del Consorci, Nil López, assegura que “com s’ha hagut de fer des de molts àmbits, l’aturada per la Covid-19 ens ha donat l’oportunitat de reinventar el Programa d’Educació Ambiental i adaptar-lo a les necessitats actuals sense prendre la seva essència. Fins que la situació sanitària millori, treballarem en format virtual i aquest fet ens permet alhora conscienciar sobre la importància que les nostres activitats individuals i col·lectives tenen sobre el nostre entorn. La integració de les noves tecnologies i el suport en l’àmbit digital ens permetrà interactuar amb alumnat i docents de manera segura”.

Els centres educatius ja poden fer les inscripcions de forma gratuïta a www.residusvalles.cat/educació-ambiental

Nou comentari