MónTerrassa
Els reptes de la postpandèmia a l’Església de Terrassa
  • CA

El dissabte 22 d’octubre va tenir lloc el segon dia de les Jornades Transmet que organitza la diòcedi de Terrassa. En aquesta ocasió, ha estat al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès.

L’arquebisbe de Sevilla Josep Àngel Saiz Meneses va parlar sobre els reptes de la postpadèmia, “remarcant l’anunci de la persona de Jesucrist, el testimoni de la misericòrdia i la caritat, la vivència i el testimoni de la comunitat cristiana i la conversió ecològica.”

Seguidament, es van presentar les accions pastorals per aquest curs i la jornada va culminar amb una celebració en la que Salvador Cristau va fer entrega de les conclusions de l’etapa diocesana del Sínode de Bisbes.

Les Jorbades Transmet comencen amb l’Escola de Pregària

El divendres 21 d’octubre la Catedral de Terrassa va acollír prop de 400 joves vinguts de les parròquies de la diòcesi, del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Va ser l’inici de les Jornades Transmet d’enguany, amb l’Escola de Pregària per a joves, presidida pel bisbe Salvador. L’Escola de Pregària vol en aquest curs ensenyar a pregar a través de tallers sobre l’Adoració, l’Acció de gràcies, el Silenci, la Lectio divina o l’Art.

En la part final, hi va haver la pregària davant el Santíssim i es va cloure la jornada amb un sopar compartit i un diàleg obert amb el bisbe Salvador.

Les Jorbades Transmet comencen amb l’Escola de Pregària

Terrassa celebra el 75 aniversari de l’entronització de Montserrat

El fimecres 19 d’octubre el bisbe Sslvador va presidir la Missa soldmne a la Catedral amb motiu de la festa de la Mare de Déu de la Salut, patrona de la diòcesi. S’esqueiael 75 aniversari de la coronació canònica de la imatge.

Terrassa celebracel 75 aniversari de l’entronització de Montserrat

A la mateixa celebració es va fer l’acció de gràcies pel 75 aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat al Santuari de Montserrat. La imatge, situada en el cambril de la Catedral també complia 75 anys. Amb aquest motiu la imatge va ser traslladada al presbiteri durant la Missa i seguidament portada en processó de nou al cambril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa