MónTerrassa
Es replanten un centenar d’arbres a Roc Blanc, arrencats per error
  • CA

Aquesta setmana, s’ha procedit a replantar un centenar d’arbres al barri de Roc Blanc de Terrassa que es van extraviar per error. Els fets van passar ara fa uns mesos quan, l’empresa responsable de la cura i manteniment dels arbres, va segar el terreny que ocupaven prop de 200 plançons, a la Ronda de Ponent, a tocar de la riera del Palau. No ho havia de fer. No estava previst ni programat. Va ser una equivocació, però va deixar el solar totalment net i va fer desaparèixer uns arbres que havien estat justament plantats poc temps abans. Això va indignar als veïns que van reclamar a l’Ajuntament de Terrassa que es tornessin a col·locar.

La resposta ha trigat un temps però finalment s’ha fet efectiva. Des del govern municipal han afirmat a Món Terrassa que l’operació s’ha dut a terme quan ha estat “l’època més favorable per a fer-ho”. És a dir, quan el clima ho ha permès. La mateixa empresa responsable ha estat l’encarregada de reparar l’error i de tornar a col·locar-los al seu lloc. D’aquesta manera, operaris han estat treballant per plantar un total de 120 arbres. El regidor d’Espai Públic i Parcs i Jardins, Raúl Ibañez, ha agraït als veïns la seva “preocupació”. Tant residents com des de l’Ajuntament esperen que aquesta vegada tot funcioni com cal i que els arbres puguin créixer i formar una petita zona verda, tal com estava previst, d’aquí a un temps.

Durant l’any 2020, l’Ajuntament va plantar diversos centenar de nous arbres a diverses zones de la ciutat. L’acció, emmarcada dins d’un projecte per guanyar biodiversitat dins de la trama urbana de Terrassa així com endreçar algunes reserves de terrenys per a futurs equipaments, s’ha continuat desenvolupant al llarg del 2021. En total, prop de dos milers d’arbres d’espècies forestals autòctones (de mida petita) i que son habituals en les replantacions.

Replantació dels arbres a la zona de la ronda de ponent, al barri de Roc Blanc | Raúl Ibañez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa