MónTerrassa
Renfe adjudica la millora de l’estació Vacarisses-Torreblanca per 2,4 MEUR
  • CA
Imatge virtual de l'estació amb les actuacions que s'hi faran
Imatge virtual de l’estació amb les actuacions que s’hi faran | ACN

!--akiadsense-->

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vacarisses-Torreblanca, així com la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. Els treballs tenen un termini d’execució de 16 mesos i un cost de 2,4 milions d’euros (sense IVA). L’actuació preveu la construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació, la instal·lació d’ascensors per garantir la mobilitat dels usuaris i el recrescut i prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició. També es construirà una nova zona d’aparcament i es millorarà l’existent.

Els treballs també contemplen la instal·lació de noves marquesines, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com de nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Millores als sistemes d’informació i atenció al client

Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client.

Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges de les properes parades que realitza, així com del temps estimat d’arribada. A més, també s’hi instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les pròximes circulacions.

Inversió i millores a la línia R4

A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses-Torreblanca, el pla d’accessibilitat també ha desenvolupat millores a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, Vacarisses, Sabadell Centre, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls i Manresa. Aquests treballs han suposat una inversió a la línia R4 nord propera als 13 milions d’euros en el tram Sabadell – Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa