MónTerrassa
Rellinars acollirà el seu primer Canicròs
  • CA

El municipi de Rellinars acollirà el seu primer Canicròs de la mà del Campionat Català Popular de Canicròs (CCPC). El Canicròs consisteix en córrer amb un gos lligat a la cintura amb un cinturó i una corretja que va fins a l’arnés de l’animal, una disciplina que poc a poc s’ha anat consolidant al país i cada vegada té més popularitat. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 23 de gener a les 9:00 h del matí, al camp de tir de Rellinars, i compta amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi.

La prova serà puntuable pel Campionat Català Popular de Canicròs i consta d’uns 5 quilòmetres amb un desnivell de 150 metres acumulats. Les sortides seran individuals cada 15 segons i constarà amb diverses categories: Únior (+15 fins a 18 inclòs), Sènior (+18 fins a 39 inclòs), Veterà (a partir de 40 inclòs +), Màster 50 (a partir de 50 inclòs +) i categoria de gossos petits de menys de 15 quilos. Hi haurà podi pels tres primers de cada categoria.

Des de l’organització esperen la participació d’entre 80 i 100 corredors amb els seus gossos corresponents. Les inscripcions tindran un preu de 16 € i es poden realitzar des de la pàgina web del campionat. Les inscripcions compten amb una bossa del corredor, assegurança, xip cronometrat, sorteigs de material i una samarreta de CCPC.

Per altra banda, també es durà a terme una caminada solidària anomenada SOS WEIMARANER i un canicròs infantil, on els més menuts podran participar acompanyats dels pares, sense inscripció prèvia i gratuïtament. L’Associacio d’animals de Rellinars i Sosweimar participaran i tindran els seus estands corresponents per poder col·laborar amb ells, des d’on animen a tots els amants dels animals a participar.

Com va néixer el CCPC?

El CCPC neix amb la voluntat de poder unificar totes les curses populars de canicròs a Catalunya. Àlex Fernández i Domènec Peret, dos esportistes amants del canicròs es varen conèixer en un canicròs als voltants de l’any 2014 i des de llavors la seva amistat ha donat fruit a idees com el CCPC. La il·lusió de donar quelcom més a aquest esport va fer-se realitat una tarda d’estiu, quan van tenir clar que volien crear un nou format per engrescar d’allò més a tots els amants d’aquest esport.

Domènec Peret va iniciar-se al canicròs amb el seu gos Dac (Brac de weimar) i al cap de 3 anys va adoptar una gossa a través de SOS Weimar, la Daina. Juntament han practicat diverses modalitats del múixing, des de canicròs, bikejöring i trineu dos gossos. Àlex Fernández va iniciar-se al canicròs amb el seu gos Crom (Brac de weimar) i al cap de 3 anys vàren tenir la Lia, filla del Crom. Durant aquests anys ha practicat des de canicròs, bikejöring i scooter 1 gos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa