MónTerrassa
Es reforça la vigilància als Parcs Naturals per garantir el bon ús del medi
  • CA
Visitants al Parc Natural de Sant Llorenç
Visitants al Parc Natural de Sant Llorenç | Ricard Badia / Diputació de Barcelona

!--akiadsense-->

Després de l’aixecament del confinament comarcal i la modifica les mesures per contenir la COVID-19, la Diputació de Barcelona incrementarà el control i la vigilància als diferents espais que integren la Xarxa de Parcs Naturals durant les properes setmanes, per garantir-ne la gestió i el bon ús per part dels visitants.

De cara als propers caps de setmana i també durant els dies festius de Setmana Santa i Pasqua, davant la possible afluència de visitants que es pugui produir en aquestes dates, el personal de guarda i vigilància vetllarà perquè es respecti el medi natural amb civisme i correcció. Aquesta vigilància del bon ús del medi natural es veurà reforçada per patrulles mòbils d’agents rurals i mossos d’esquadra, que vetllaran pel compliment de les normatives. Les unitats mòbils estaran en contacte permanent amb els vigilants dels parcs per tal de poder intervenir amb rapidesa davant de qualsevol incidència que pugui produir-se.

Cada parc natural farà un seguiment de l’afluència dels visitants i l’ocupació dels aparcaments situats a l’interior, de manera que s’avisarà a mossos si la situació comença a ser preocupant, per evitar sobreocupació. També es farà seguiment dels vehicles que incompleixen les normes d’estacionament i podran ser denunciats.

Accés als parcs amb transport públic

També es recorda que es pot accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb el Bus parc, un servei regular de transport públic que funciona tots els caps de setmana i dies festius. El Bus Parc del Montseny té servei des de les 8.10 h del matí des de l’estació de ferrocarril de Sant Celoni fins a Santa Fe del Montseny i Fontmartina. El Bus Parc de Sant Llorenç té servei regular cada hora des de les 8.30 h del matí des l’Estació del Nord de Terrassa fins a Coll d’Estenalles, Mura i Talamanca.

Així mateix, hi ha disponible en línia la guia Rutes en transport públic per la Xarxa de Parcs Naturals amb 22 rutes pels 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals on poder-hi arribar amb transport públic, ja sigui en ferrocarril, autobús o fins i tot en metro. L’objectiu és apropar indrets del patrimoni natural i cultural de gran bellesa seguint itineraris senyalitzats que ressegueixen el traçat d’un sender local (SL), un sender de petit (PR) o un gran recorregut (GR), i que compten amb informació sobre la fauna i la flora, acompanyada d’històries i anècdotes de cada un d’aquests llocs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa