MónTerrassa
La recuperació del soroll en Fase 1 ha estat notable
  • CA

El trànsit és el principal factor de contaminació acústica i és un dels elements que ha incidit en una dràstica reducció del soroll ambiental en les primeres setmanes de confinament. Amb l’entrada a la Fase 1 de desescalada s’ha detectat que els nivells sonors ambientals s’acosten als valors habituals. El valor global representatiu de la caiguda del soroll, en el conjunt de la ciutat, durant les 11 primeres setmanes de confinament, és de 4,8 dB(A) (3,4 de dilluns a dijous i 6,5 de divendres a diumenge).

La recuperació dels nivells sonors aquesta onzena setmana (primera en Fase 1) ha estat notable, ja que la caiguda global respecte al valor de referència és de només 1,4 dB(A) (0,7 de dilluns a dijous i 2,5 de divendres a diumenge). Això ens indica que les activitats laborals recuperen la normalitat més de pressa que les activitats d’oci. La possibilitat de retrobar-se en petits grups, de fins a 10 persones, i de poder fer ús de les terrasses dels establiments de restauració, ha incrementat la mobilitat i l’ús social de l’espai públic.

El descens més important es continua registrant a la Plaça Vella, i el menor a la plaça del Rector Homs, que ka era una zona tranquil·la, de baix nivell sonor, sense trànsit de vehicles a motor. Els nivells més baixos a tota la ciutat es van donar durant la Setmana Santa, per a partir d’aleshores invertir-se la tendència L’anàlisi es fa comparant els valors mitjans setmanals dels principals indicadors durant les setmanes de confinament, amb un patró calculat a partir d’una mitjana anual de 2019. El monitoratge de les dades s’ha fet amb els 9 punts de control operatius, situats en llocs estratègics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa