MónTerrassa
On pots descobrir Can Canya
  • CA

Terrassencs i terrassenques, no cal que anem massa lluny per gaudir de la natura. Només cal tenir-ne ganes. Tenim un entorn privilegiat a tocar del nucli urbà consolidat. Tota una anella verda que ens ofereix qualitat de vidai desenes de llocs per descobrir i gaudir, sols, acompanyats, amb nens. Hi ha de tot per triar i remenar. Paga la pena descobrir racons realment espectaculars que potser no ens imaginem que se situen a pocs metres de casa. Recorre i descobreix Torrebonica i els plans de Can Canya. Són només 4 quilòmetres de recorregut i de dificultat baixa.

Descarrega’t aquí el track Torrebonica i plans de Can Canya

Torrebonica és un edificis documentat des del segle XIII, originàriament era la masia de Can Barba que, posteriorment, va passar anomenar-se Can Viver i, finalment, Torrebonica. L’any 1909 es va reconvertir en un sanatori per a la lluita contra la tuberculosi. Aquest canvi va motivar que, l’any 1922, s’hi realitzessin les ampliacions i remodelacions que li van conferir l’aspecte actual. La masia de Can Canya es troba actualment molt malmesa però les terres de la seva finca, en mig d’una plana força extensa, acullen encara una forta activitat agropecuària, incloent-hi el darrer ramat d’ovelles del nostre municipi.

Dona la volta a tot el que és Torrebonica

Aquest itinerari dóna la volta a Torrebonica i s’hi poden distingir fins a dos sectors diferents. El sector més proper a la ciutat segueix el torrent de la Grípia pel Camí Ral de Terrassa a Sabadell i el Camí Vell de Sant. Quirze a Matadepera envoltats pels camps i boscos de Torrebonica. L’altre sector transcorre pels denominats plans de Can Canya seguint el Camí Vell de St. Quirze a St. Julià d’Altura per un entorn agrícola planer d’amples panoràmiques. Entremig, el torrent de la Betzuca separa els dos sectors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa