MónTerrassa
Reconeixement a la unitat de coloproctologia del Consorci Sanitari de Terrassa

La Unitat de Coloproctologia del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha estat acreditada per la “Asociación Española de Coloproctología” (AECP). El Programa d’Acreditació per les Unitats de Coloproctologia permet obtenir el reconeixement en el compliment dels criteris de qualitat de l’atenció sanitària relacionats amb l’activitat assistencial programada i urgent. A més a més, valora els indicadors de qualitat, els casos atesos a la unitat, les proves diagnòstiques realitzades, els recursos humans i materials, la formació continuada dels professionals, la docència i la investigació. El Consorci compleix amb tots aquests criteris, i per aquest motiu, l’AECP l’ha acreditat i ha obtingut el seu reconeixement.

La coloproctologia és la part de l’especialitat que s’ocupa del diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients amb afeccions del còlon, recte i anus. Així doncs, la Unitat de Coloproctologia del Consorci Sanitari de Terrassa és l’encarregada de tractar aquestes patologies de la població que té assignada el Consorci Sanitari de Terrassa. Cal destacar que aquest any i fins a dia d’avui, la Unitat ha fet més de 100 cirurgies per neoplàsies colorectals i, en més del 90% dels casos, l’abordatge ha estat mínimament invasiu, amb els avantatges per al pacient que això comporta. Paral·lelament, ha realitzat una mitjana d’un total de 350 procediments proctològics a l’any, la majoria de forma ambulatòria, secundaris a patologia anal prevalent de la nostra societat.

L’equip de la Unitat de Coloproctologia del CST, que ha participat en el procés d’acreditació de forma voluntària, ha demostrat la seva capacitat de lideratge del projecte, la competència dels seus professionals així com la seva capacitat docent i d’investigació.

Durant el procés d’acreditació, s’han revisat les competències de la Unitat i de les bones pràctiques dels seus professionals per al correcte acompliment dels objectius de la Unitat de Coloproctologia, obtenint el reconeixement mitjançant l’Acreditació de l’Associació Espanyola durant el període de cinc anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa