MónTerrassa
La recollida d’oli domèstic va créixer un 55% durant el confinament domiciliari
  • CA
Contenidor de recollida d'oli domèstic a Viladecavalls
Contenidor de recollida d’oli domèstic a Viladecavalls | Aj. Viladecavalls

!--akiadsense-->

L’any 2020 ha suposat un salt en la recollida d’oli de cuina usat al Vallès Occidental. Durant l’any passat es van recollir més de 142.000 quilos d’oli domèstic, el que suposa un increment del 38% respecte el 2019, 39.000 quilos més. Aquest augment ha vingut donat per la situació de pandèmia i pel fet que les famílies han estat més a casa i s’ha cuinat més, per les restriccions al sector de l’hosteleria.

El confinament domiciliari va suposar un increment del 55% en la recollida, respecte els mateix període de l’any passat. Els mesos de març, abril, maig i juny van ser els de més recollida. A partir del mes d’octubre, coincidint amb la segona onada de la COVID-19, també es va produir, de nou, un augment de la recollida.

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, explica que “durant el confinament, l’aturada de l’activitat i la major estada a casa va comportar beneficis pel medi ambient i pel canvi climàtic. L’aturada de la mobilitat va suposar una millora de la qualitat de l’aire, i en el camp dels residus va suposar canvis d’hàbits que també es veuen en les dades de recollida. La recollida de l’oli domèstic és una d’aquestes fraccions que reflexa els canvis. Val a dir que l’important serà poder consolidar aquests canvis d’hàbits i seguir aplicant la separació de les diferents fraccions, un cop acabin les restriccions”.

El Vallès Occidental compta amb una xarxa de 220 contenidors taronges per la recollida d’oli als municipis de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Barberà del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ullastrell, Viladecavalls, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. Aquest 2021 es preveu ampliar aquesta xarxa amb la instal·lació de nous contenidors.

L’oli de la cuina també es pot portar a les deixalleries municipals i a la deixalleria mòbil. Sempre s’ha de llençar al contenidor dins d’una ampolla de plàstic i no es pot deixar a fora del contenidor per evitar incidents a la via pública. Cal evitar llençar l’oli per la pica de la cuina ja que aquest residu resulta molt contaminant per l’aigua i dificulta molt la feina de les depuradores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa