MónTerrassa
Reclamen als grups parlamentaris que cada CAP tingui el seu pediatra
  • CA

La Plataforma en defensa de la pediatria del Vallès (PDPV) ha reclamat aquest dijous 10 de novembre de 2022, en una reunió al Parlament de Catalunya amb representants dels partits polítics amb representació a l’hemicicle que cada centre d’atenció primària (CAP) tingui el seu propi pediatra. Es planteja con una millora substancian en la qualitat assistencial.

Aquesta plataforma, que agrupa moviments socials com SOS Pediatria Sabadell i les associacions de veïns de la comarca i els sindicats CCOO i UGT, també ha demanat als diputats catalans un augment en la inversiño en els projectes de la sanitat pública, i que el 25% del pressupost de Salut es destini a l’atenció primària -un percentatge llargament reivindicat des de molts sectors i des de fa anys-. E

Manuel Navas, un dels portaveus de la plataforma, ha instat els grups parlamentaris a assumir aquestes reivindicacions i ha lamentat que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit del Govern en solitari des de la marxa de Junts, no hagi assistit a la reunió.

Situació precària de la sanitat

Navas, president de la Federació d’Associacions Veïnals (FAV) de Sabadell, ha explicat que han denunciat davant els representants polítics la “precària situació de la sanitat pública en general”, però especialment de l’atenció primària, així com la “concentració” de la pediatria en alguns centres.

Les entitats que s’agrupen en aquesta plataforma demanen que cada centre d’atenció primària (CAP) tingui el seu pediatra i, amb aquesta reivindicació, han convocat una concentració pel proper dimecres a Sabadell. La plataforma calcula que faltarien 15 pediatres a la ciutat per complir amb la ràtio de professionals i infants i adverteix que no es cobreixen les baixes.

El representant de la UGT Vallès Occidental ha indicat que l’estratègia de concentració dels serveis de pediatria “beneficia alguns barris en detriment dels d’extraradi”. Per la seva banda, SOS Pediatria Sabadell ha demanat al Govern que escolti les famílies i que hi consensuï els canvis que vulgui fer en el model. 

La plataforma ha lamentat que ERC no hagi assistit a la reunió, on sí que hi han estat la majoria dels altres grups, i han dit que, amb 33 diputats republicans a la cambra, no accepten l'”excusa” de problemes d’agenda.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa