MónTerrassa
Radar meteorológic, per veure on plou i on ho farà
  • CA

Es presenta un dia meteorològicament interessant, amb fortes pluges i vent, i també onatge. Les precipitacions han començat al sud del país i van avançant cap al nord. El radar del Servei Meteorològic de Catalunya ens permet veure o plou i on ho farà en els propers minuts i hores. Cal recordar que s’han emès avisos de Perill per vent, estat de la mar, intensitat i acumulació de pluja. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta. Són probables fenòmens de temps violent. A Terrassa des de les cinc del matí ja cauen algunes gotes, que han remullat places i carrers.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT i l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per un episodi de mal temps que ha de començar aquest vespre.

Pel que fa al vent, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins demà dimarts a darrera hora bufarà de component est amb ratxes màximes que poden superar els 72 km/h de manera generalitzada al territori i amb especial intensitat a comarques de la Catalunya Central i de Barcelona.

Quant a les pluges, l’SMC preveu un episodi de xàfecs intensos durant tot el dia que podran superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyats localment de tempesta. Les pluges començaran a descarregar inicialment al terç sud de Catalunya i s’estendran a gairebé tot el territori, amb especial intensitat a litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i comarques de l’Ebre. També s’espera acumulació molt important de pluja al terç sud de Catalunya, amb nivells que poden superar el llindar de 240 l/m2 en 24 hores.

Pel que fa a l’estat de la mar, hi haurà maregassa (onades superiors als 2,5 m) a tot el litoral a partir de la mitjanit d’avui i fins dimecres al vespre, amb notable mar de fons de component est.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa