MónTerrassa
Queixes per la ubicació dels nous contenidors i el perill que representen
  • CA
AAA

!--akiadsense-->

Som un grup de veïns dels barris de Ca Boada – Casc Antic i Grups Gibraltar – Lluís Companys que volem denunciar públicament la situació que exposem a continuació. El 29 de gener vàrem contactar amb l’Ajuntament de Terrassa a través del 010 per a mostrar-li la nostra disconformitat en relació a uns canvis en la mobilitat del barri deguts a la implantació dels nous contenidors de residus de recollida lateral, la qual es realitza a dia d’avui només pel costat dret del camió. Aquell mateix dia ens vàrem reunir a peu de carrer amb la tècnica d’urbanisme Susi Lopez, que va intentar convèncer-nos de los suposades bondats del canvi.

Encara disconformes, posteriorment ens vàrem dirigir mitjançant instància al Ajuntament exposant la queixa que aquí detallem. Els veïns afectats creiem que els serveis municipals han d’adaptar-se a les necessitats del barri, en especial per allò tant important como és la recollida de residus, i no adaptar tot el barri a las necessitats del servei. Aquest canvi implica una variació del sentit dels carrers i de la mida, ubicació i quantitat dels contenidors. Tot això ha resultat en un augment del perill per a la seguretat dels veïns/as i també per als conductors/as, pel fet que ens trobem amb diverses cruïlles i passos de vianants sense cap visibilitat. En especial, la nova ubicació, mida més grani, en alguns punts, major nombre de contenidors redueix la visibilitat comentada i, a més, genera un impacte visual que fa lleig el barri, sobre tot als voltants de la plaça Lluis Companys.

La nova organització dels carrers, seguint una ordenació gens habitual, també genera un perjudici per al medi ambient, ja que molts veïns ens veiem obligats a incrementar les voltes que cal donar amb el cotxe per aquesta zona per a accedir als pàrquings o sortir del barri. Ara hi ha més trànsit, més soroll i més moviment de vehicles que abans del canvi, també degut a la important reducció de places d’aparcament als nostres carrers. Al no tenir resposta per part de l’Ajuntament a aquesta queixa, vam sol·licitar una reunió al president de l’Associació de veïns de Grups Gibraltar – Lluís Companys. A partir de reiterar les nostres queixes, vàrem aconseguim tenir una reunió amb l’Ajuntament, a la qual van assistir la regidora d’urbanisme, Sra. Luisa Melgares, i el regidor del districte, Xavier Fernández Rivero, acompanyats d’alguns tècnics municipals.

aaa

!--akiadsense-->

La resposta de l’ajuntament en aquesta reunió va ser que tota la recollida de residus s’havia de fer per la dreta del camió i que, per tant, els nous contenidors havien d’estar en aquesta ubicació i que no anaven a canviar cap ruta ni fer res més. Fins i tot la Sra. Melgares va afirmar que la recollida s’havia de fer obligatòriament per la dreta, cosa que no és certa; només cal visitar la ciutat de Barcelona per a apreciar camions de càrrega lateral esquerra i dreta. Sota el nostre punt de vista la recollida de residus no hauria de ser sempre per la dreta, una limitació deguda a una mala planificació per part del consistori, impròpia d’una ciutat tan gran com Terrassa. Com a conseqüència, aquests canvis han suposat un gran perjudici als veïns en quant a la mobilitat, seguretat, ambient i estètica del barri. Estem segurs que aquesta situació no es viu només en el nostre barri. Per aquests motius demanem que la recollida de residus es faci també per l’esquerra, pels mitjans que siguin oportuns, i que els contenidors tornin a la ubicació en la qual estaven abans, per a així no tornar a causar perjudicis al nostre barri, sinó també a uns altres de la ciutat. Lamentem la nul·la predisposició del govern municipal a rectificar la seva actuació enfront de les queixes dels veïns. Ens sentim ignorats per l’Ajuntament i demanem solucions a aquesta problemàtica que tant ens afecta el nostre dia a dia.

aaa

!--akiadsense-->

Antonio José Jurado Adrián.

Antonio Algar Espejo.

José María Urbano Jiménez

Ana Belén Rodríguez Millán

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa