MónTerrassa
Queixes per la desaparició d’arbres en un carrer de Ca n’Aurell

Veïns d’un carrer de Ca n’Aurell de Terrassa es queixen de la desaparició de diversos exemplars d’arbres al seu barri. Fa prop de mig any, Mercè R. manifestava la seva perplexitat a través de les xarxes socials perquè en un tram del carrer Pare Llaurador s’havien arribat a escapçar o arrencar fins a una desena d’arbres. Ara, la seva parella, en Xavier, ha recordat aquella denúncia realitzada a Món Terrassa i ha afegit que “després de set mesos, la situació és pitjor. Ara n’han tallat quatre més”, lamenta, i afegeix amb ironia i jugant amb el lema del govern de Terrassa, Revolució Verda, amb un “Ca n’Aurell, la revolució grisa”.

La primera queixa però va obtenir la resposta de l’alcalde Jordi Ballart, que va manifestar que els deu arbres que s’havien retirat del tram de carrer era per motius de salut, “estaven morts, estaven malalts o bé suposaven algun risc”, va assegurar, tot afegint que “sempre que actuem amb l’arbrat, ho fem seguint criteris de jardineria”.

Arbres escapçats o tallats a Pare Llaurador de Terrassa | Cedida

Des de l’Ajuntament manifesten que la reposició d’arbres s’està fent de manera “progressiva” i “en diverses zones de la ciutat”. Es fa però, en els darrers anys amb un criteri diferent del d’abans. I és que s’esta treballant amb la inclusió de “noves espècies d’arbres a Terrassa” per anar substituint els oms, plataners i altres espècies que predominaven fins ara, i les quals “podien causar molèsties per la seva fulla caduca o bé per les plagues que s’hi fiquen”. D’altra banda, Ballart també recorda que s’ha plantejat un canvi de concepte en les zones verdes de la ciutat, “adaptant parcs i jardins i respectant la biodiversitat”.

Tanmateix, per aquelles persones que vulguin queixar-se d’un lloc en concret o vulguin fer una petició de restitució, ho poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, fent uns instància al web municipal clicant aquí.

Arbres escapçats o tallats a Pare Llaurador de Terrassa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa