MónTerrassa
Queden absolts els acusats pel cas de l’endollisme a Mercavallès
  • CA
Antoni Rebolleda, expresident del Consell Comarcal, sortint del Jutjat de Terrassa el 10 d’abril de 2017 | ACN

!--akiadsense-->

La magistrada del jutjat penal número 3 de Terrassa ha absolt l’expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda i l’exgenerent de l’ens, Americo Ologaray dels delictes de nomenament il·legal per càrrec públic i prevaricació en el cas de la presumpta col·locació de l’exregidor del PSC de Sabadell, José Manuel Piedrafita, com a president de Mercavallès. A més, també ha considerat innocent a aquest últim d’acceptació de nomenament il·legal per càrrec públic. La jutgessa diu que el delicte de nomenament il·legal contra Rebolleda i Ologaray va prescriure l’any 2012 i que no ha quedat provat que aquests dos decidissin afavorir Piedrafita, per tant no estima que hi hagi prevaricació. Tot i això, en la sentencia a la qual ha tingut accés l’ACN, la magistrada reconeix que durant el judici l’expresident del Consell Comarcal va reconèixer que “les estructures del partit – el PSC – van escollir Piedrafita”.

José Manuel Piedrafita va esdevenir gerent de Mercavallès l’any 2007, i aquest contracte es va renovar l’any 2009 malgrat que segons la sentencia l’exregidor del PSC “no ostentava la categoria administrativa requerida per ocupar la plaça que era A2 en l’escala de la funció pública”.

La magistrada ha absolt els acusats del delicte de prevaricació perquè no estima provat que Rebolleda, qui va ser president de l’ens entre l’any 2007 i el 2009, “en l’exercici de les funcions d’aquest càrrec, afavorís Piedrafita amb una contractació improcedent com a director de Mercavallès”, tot i que si assenyala que tots dos eren coneixedors que l’exregidor socialista no complia amb els requisits.

Tampoc considera que un cop resolt el nomenament, Rebolleda “hagués prescindit de forma intencionada de les formalitats administratives exigides, ometent deliberadament la convocatòria, publicitat i lliure concurrència en la selecció de personal”.

En aquesta línia tampoc veu que Americo Ologaray – qui va ser gerent de l’ens del 2007 al 2009 – “permetés de forma intencionada que Piedrafita assumís el càrrec malgrat ser coneixedor de les irregularitats existents” ni que Piedrafita s’hagués posat d’acord amb els altres dos acusats per acceptar el càrrec que va exercir des de setembre de 2007 fins febrer de 2014.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa