A Terrassa, el curs 2021-22 s’oferiran fins a quatre grups nous de Formació Professional per donar resposta a l’increment de peticions que ja va tenir lloc l’any passat i que s’ha amplificat aquest any. Segons informa l’agència ACN, el departament d’Educació ha decidit obrir un nou grup d’FP de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’infermeria a l’investigador Blanxart de Terrassa. També s’ha creat un grup de Sistemes Microinformàtics i xarxes a l’institut Nicolau Copèrnic, i un altre de Gestió administrativa a l’Institut de Terrassa. A aquests, s’hi suma un grup d’FP de Grau Superior d’Energies Renovables a l’institut Santa Eulàlia.

En total, Educació ha incrementat en 13 els grups de formació professional per aquest curs (tenint en compte quins eren els estudis amb més demanda), segons ha detallat la directora de Serveis Territorials, Maite Fons. D’aquesta manera, aquest dilluns 13 de setembre, el curs arrencarà al Vallès Occidental amb 9 grups més de cicles de Grau Mig, 3 en modalitats de Grau Superior i 1 a ensenyaments artístics de Grau Superior.

El nombre de sol·licituds per participar en algun dels cursos ofertats al Vallès Occidental s’ha incrementat en 856 respecte ara fa un any, arribant en nombre global als 11.823 alumnes que aspiren a fer estudis de FP en algun dels instituts vallesans. Les dades del departament indiquen que aquest augment de peticions prové, majoritàriament, d’alumnes majors de 20 anys. Segons Maite Fons, el 80% dels cicles formatius que es duran a terme ho faran en modalitat dual (combinant les classes teòriques amb pràctiques en empreses). Aquesta “aposta singular” per a la modalitat dual a la nostra comarca és per Eduacció, clau. “Hem de seguir potenciant-ho per fer-ho créixer”, ha recalcat Fons en una roda de premsa telemàtica recollida per ACN.

Pel que fa a l’ampliació de l’oferta de la resta de l’educació post-obligatòria, hi ha 3 nous grups de Programes de Formació i Inserció (PFI), 1 a Itinerari Formatiu Específic (IFE), 3 a Formació Professional Bàsica (FPB) i 2 a Cursos d’especialització. També hi ha 11 nous grups a Batxillerat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa