MónTerrassa
Punt i final a les obres del mur esllavissat sobre les vies del tren de FGC
  • CA

Punt i final a les obres del mur esllavissat sobre les vies del tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, al seu pas per Terrassa. Quatre mesos després que tingués lloc l’incident, finalment, aquest divendres 1 d’abril, l’empresa gestora del servei ha manifestat que es dona per conclosa la reparació. Des d’avui ja han quedat tots els carrils d’entrada i sortida de la ciutat, per la seva part sud, a la rambleta del Pare Alegre, totalment reoberts.

A mitjans del mes de març, els dos carrils d’entrada des de la C-58/C-16 ja havien recuperat la normalitat. No ho havien fet encara els dos carrils de sortida cap a les autopistes, que mantenien les peces de formigó inhabilitant les vies habituals i provocant encara algunes retencions, a l’alçada de l’Hotel Don Cándido. Ara però sí que es pot donar per acabat el capítol.

Des de FGC expliquen que s’ha construït un nou mur de 18 metres de llarg i 8,5 metres d’alt. Per fer-lo s’han empleat més de 700 metres cúbics de formigó. Al mateix temps, també s’ha optat per revisar i reforçar els murs adjacents a la zona afectada. En total, doncs, s’han refermat 82 metres de longitud, amb alçades variables de 8,5 a 3 metres.

Recordem que l’entrada va quedar tallada el mateix dia 3 de desembre, quan cap a dos quarts de cinc de la tarda es va produir una impressionant esllavissada del mur pantalla, obligant a tallar el servei de FGC en ambdues direccions. Per sort, cap dels combois que circulava s’hi va veure directament implicat, i no hi va haver cap persona ferida. Mentre el servei ferroviari va estar interromput, es van habilitar autobusos llançadora entre les estacions de la Rambla fins a Les Fonts. Els treballs de neteja de les vies van anar prou ràpid -molt més del que en un primer moment es va informar- perquè només quatre dies després el servei es reprengués. Tanmateix, la normalitat a dalt de les vies ha acostat més d’arribar.

Canvis a la Rambleta

Paral·lelament, l’alcalde Jordi Ballart ha informat que aquest divendres ja ha quedat reobert al trànsit el vial en sentit nord per accedir al carrer Tren de Baix, al lateral de la rambleta del Pare Alegre. Alerten que el gir a l’esquerra des de la Rambleta cap a La Cogullada ha quedat deshabilitat -ja no es podrà fer-.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa