MónTerrassa
El PSC nega que la subdelegació del Gobierno es desentengui de portar l’UME a Terrassa

Comunicat del PSC de Terrassa.

En relació a la informació publicada en un mitjà de comunicació local -en realitat, a Món Terrassa-, en la qual s’acusa a la Delegació del Govern d’Espanya de “mig desentendre’ns” sobre les peticions d’ajuda que ha fet el Govern municipal per a la desinfecció de residències i per a la instal·lació d’un hospital de campanya, el PSC de Terrassa vol manifestar el següent:

– L’organisme responsable per dur a terme la determinació de la necessitat del desplegament dels recursos sanitaris (com és la desinfecció de residències o la instal·lació d’un hospital de campanya) és el Grup Sanitari del PROCICAT, dirigit pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, tal com ha informat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya als ajuntaments catalans.

– Les peticions d’ajuda que ha sol·licitat l’Ajuntament de Terrassa a la Subdelegació del Govern d’Espanya a Barcelona han estat tramitades a la Conselleria d’Afers Socials, en qui recau la competència en matèria social a Catalunya, per a que aquest òrgan indiqui la seva conformitat en el termini més breu possible, i així d’aquesta manera poder actuar la Delegació del Govern d’Espanya amb els recursos disponibles, com pot ser la Unitat Militar d’Emergències (UME).

– Si fins el moment no s’ha posat en marxa l’ajuda per part del Govern d’Espanya és degut a que la Generalitat de Catalunya no ha donat la seva conformitat per a dur a terme els treballs sol·licitats.

– Des del PSC de Terrassa lamentem l’ús polític que s’està fent d’aquesta crisi sanitària. L’Alcalde de Terrassa coneix perfectament quin és el procediment per fer efectives les peticions d’ajuda que ha sol·licitat, ja que, com la resta d’alcaldes de Catalunya, ha rebut la comunicació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat en la que se li explica. Per aquest motiu no entenem que fonts de l’Ajuntament de Terrassa declarin en mitjans de comunicació locals que “lamenta que es passi la pilota i que, d’aquesta manera, no arribi l’ajuda”.

– Malgrat tot, des del PSC Terrassa continuarem estant a disposició del Govern municipal per tot allò en que puguem ser útils i seguirem treballant amb les altres administracions sempre en benefici de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix