Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges fortes previstes a partir de migdia i fins la mitjanit que poden afectar qualsevol punt del territori. La situació de risc es veu agreujada a les carreteres catalanes coincidint amb l’operació tornada del cap de setmana.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir del migdia i fins la nit es pot superar el llindar d’intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts a qualsevol punt de Catalunya. Les pluges afectaran sobretot a les Terres de l’Ebre, Interior de Tarragona, Lleida i Pirineu Central i Oriental. A mida que avanci la tarda les precipitacions quedaran restringides a la meitat nord de Catalunya afectant especialment al Pirineu Oriental. Els xàfecs poden anar acompanyats de calamarsa i pedra.

Davant la previsió pluges generalitzades a Catalunya Protecció Civil demana extremar la precaució en les activitats al medi natural: consulteu la meteorologia abans de fer cap activitat i suspengueu-les si no hi ha suficients garanties de poder fer-la amb seguretat; si us sorprèn la tempesta en l’entorn natural allunyeu-vos de rius i rieres que poden incrementar el cabal d’aigua de forma sobtada i situeu-vos en un punt elevat; eviteu estar a prop d’elements metàl·lics si hi ha tempesta elèctrica.

Coincidint amb la gran mobilitat a les carreteres catalanes prevista per aquesta tarda de diumenge, Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la conducció. No aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rius o rieres si baixen amb aigua. Encara que sigui dins del vostre vehicle, podríeu ser arrossegats encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa