MónTerrassa
Protecció Civil activa l’Alerta del Pla VENTCAT
  • CA
Arbre caigut al Parc del Nord
Arbre caigut al Parc del Nord | Marcel Marsal

!--akiadsense-->

Protecció Civil ha activat l’Alerta del Pla VENTCAT per les incidències que el vent ha començat a provocar a la serralada Transversal, el litoral i prelitoral central, les comarques de la Selva, el Vallès Occidental i l’Oriental. Segons apunten, es preveu que l’episodi de vent es mantingui especialment intens fins a la mitjanit i que segueixi bufant fins el diumenge al migdia. A la tarda i fins dilluns es preveu que tornarà a bufar vent, però amb menor intensitat. L’Ajuntament de Barcelona també ha activat el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta.

Els Bombers han atès més de 400 avisos relacionats amb l’episodi de vent des de les 7 de la tarda i fins a mitjanit, la majoria a Girona i al Vallès Oriental i Occidental.

El telèfon 112 ha rebut 113 trucades relacionades amb 64 incidències. La majoria han estat al Vallès Oriental (38) i al Gironès (27), encara que també destaquen les 22 del Vallès Occidental.

A més, a causa del vent es circula per via única a la R2 a Llinars del Vallès i a la R4 a Vacarisses per arbres a les vies. En el cas de Vacarisses Renfe està treballant per habilitar autobusos. La companyia també informa que han caigut arbres a la R3 a Les Franqueses i a la R11 a Sils però apunten que probablement no afectarà la circulació.

Segons Protecció Civil, les ratxes màximes s’han registrat a Terrassa amb 108 km/h, a Caldes ed Montbui amb 105 km/h i a Badalona amb 82,4 km/h.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat especial prudència en la mobilitat i diumenge en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Avisen que cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa