MónTerrassa
Prop de 250 trucades al 112 per la gran ventada, la majoria a l’àrea metropolitana

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 16 hores un total de 243 trucades per 173 incidències relacionades amb la forta ventada. Gairebé totes provenen de l’àrea metropolitana: Barcelonès (127 trucades, 108 de les quals de Barcelona), Vallès Occidental (53 trucades, 24 de les quals provinents de Sabadell i 14 de Santa Perpètua de Mogoda) i Vallès Oriental (17) concentren la gran part d’incidències pel vent, que bufa amb ratxes que han arribat a superar els 100 km/h, informa ACN. En paral·lel, els Bombers de la Generalitat han rebut uns 80 avisos de les 10 a les 15.30 hores, principalment a la regió metropolitana nord (45).El servei més destacat ha estat la caiguda d’uns llums de Nadal a sobre d’un cotxe en un carrer de Badia del Vallès. El succés s’ha produït pels voltants de dos quarts d’una del migdia a l’avinguda Costa Blava i no s’han hagut de lamentar ferits, segons els Bombers.

A Barcelona ciutat, els Bombers de Barcelona ja acumulen prop d’un centenar de serveis al llarg d’aquest dimecres. Els serveis més destacats han estat la caiguda d’un pollancre de grans dimensions a l’avinguda Meridiana amb el carrer Trinxant, que no ha causat ferits. I també la caiguda d’alguns elements de la façana del Corte Inglés de plaça de Catalunya. No hi ha hagut danys personals, però sí desperfectes en alguns vehicles aparcats al carrer Fontanella.

Ratxes de fins a 115 km/h al Montseny

Les ratxes de vent s’han anat reforçant al llarg del matí i ja se situen entre els 70 i els 90 km/h a nombroses comarques, especialment al Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central i àmbit metropolità. Destaquen registres com els 114,8 km/h al Puig Sesolles, a 1.668 metres d’altitud, al Montseny, 93,2 km/h dels Hostalets de Pierola, els 90,4 km/h de Portbou, els 85 km/h de Mataró-Port, els 84 km/h de la Riba, els 84,2 km/h de Font-rubí, els 78,5 km/h de Mas de Barberans, els 76,7 km/h d’Òdena, els 76 km/h de Santa Margarida de Montbui o els 72 km/h de Badalona-Centre, segons les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic. A Barcelona ciutat, s’han registrat 66 km/h al barri de Gràcia i a la plaça de Sants, i 60,8 km/h al Raval.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa