MónTerrassa
Prop de 500 infants i joves participaran en els casals municipals d’hivern

Un total de 492 infants i joves participaran enguany en els casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb deu entitats de lleure de la ciutat, que comencen entre avui i demà. Les deu entitats que faran els casals són l’Esplai de Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Insoc Centre d’Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada, Centre d’Esplai de Can Parellada, Centre d’Esplai El Globus i Centre d’Esplai Can Parellada.

Els casals s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys, la majoria dels quals són infants i adolescents en situació de vulnerabilitat que hi arriben derivats pels Serveis Socials municipals i que ja disposen d’altres ajudes durant l’any escolar. D’aquesta manera, els casals garanteixen la cobertura de les seves necessitats bàsiques durant el període de vacances d’hivern. Un total de 410 usuaris i usuàries dels casals gaudiran de beques que cobreixen el 100% del cost del servei, que, a banda de l’aportació lúdica i educativa, també inclouen l’esmorzar i el dinar. La resta de places, s’ofereixen a la resta de la ciutadania com a recurs normalitzat que permeti conciliar la vida familiar i laboral en període de vacances escolars. El dispositiu finalitzarà els propers 4 i 5 de gener, en funció del casal, i es farà en horari de 9 a 15 hores. Enguany, arran de les mesures adoptades per la Covid-19, no es podran fer les activitats que es feien normalment, com l’assistència al Juguem+ o a la pista de gel, però, com a alternativa, podran assistir al Circ Raluy en dues sessions que s’han reservat pels i les usuàries dels casals. Pel que fa a la resta de mesures higièniques, es procedirà igual que a les escoles, de manera que serà obligatori l’ús de mascareta, la higiene de mans constant i es potenciarà la ventilació dels espais tancats.

Funció socioeducativa i inclusiva

Els casals d’hivern compleixen una funció similar als casals del mes d’agost, constituint una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats d’infants i joves, més enllà de l’alimentació bàsica. L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els casals d’hivern l’any 2013 i, des d’aleshores, ha anat implementant millores amb l’objectiu de consolidar el projecte. Enguany, l’Ajuntament hi ha invertit 102.766,11 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa