El secretari de l'Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon

El secretari de l’Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon | ACN

El secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha presentat aquest dijous noves mesures per obrir les residències als familiars de les persones que hi viuen. Argimon ha explicat que es tracta de “facilitar al màxim les visites a les persones que viuen a les residències perquè restringir-les també afecta a la seva salut”.

Segons ha explicat, es tracta de buscar un equilibri entre la protecció de la persona vulnerable i el que suposa per aquesta el fet de no poder veure la seva família i els éssers estimats. Totes aquestes mesures entraran en vigor tant bon punt es publiqui el nou protocol pels centres residencials a principis de la setmana vinent. Les famílies hauran d’acceptar explícitament mesures com la limitació de les visites a només d’una persona per residents amb un temps de visita d’entre 30 i 45 minuts i el compliment de totes les mesures de protecció de la persona resident, del familiar visitant i els professionals de la residència.

Argimon també ha analitzat la situació epidemiològica a les residències i ha destacat que des de finals de maig hi ha una línia plana en la taxa de confirmats per PCR que s’ha anat mantenint força bé. “La corba no ha pujat i per això li hem de posar el focus. Perquè aquest és un entorn on no podem fallar”, ha explicat.

A Terrassa, aquest mes d’agost s’han detectat 5 casos positius en residències. Des de l’1 de juliol, s’han realitzat 287 PCR en treballadors i usuaris dels centres residencials de la ciutat. Va ser el passat 5 d’agost quan es va fer el major cribatge, amb 41 PCR en un dia, de les quals només 1 va donar positiu. Els altres 4 casos es van registrar el 7 d’agost. Cal retrocedir fins al 4 de juny per trobar el darrer cas de positiu per Covid a Terrassa.

Nou comentari