MónTerrassa
El projecte “Terrassa, ciutat compassiva” comença a caminar
  • CA

El projecte “Terrassa, ciutat compassiva. Terrassa al teu costat” ha començat a caminar aquest dijous, 21 d’octubre, en l’acte inaugural al Vapor Universitari de Terrassa. La iniciativa, impulsada des de l’Ajuntament de Terrassa, UIC Barcelona (Universitat Internacional de Catalunya) i la Fundació Oncolliga, contempla diferents accions amb l’objectiu de sensibilitzar als terrassencs sobre el procés final de la vida i afrontar la mort amb dignitat. El calendari d’activitats també compta amb la col·laboració d’entitats i associacions de la ciutat que vol fer prendre consciència sobre la “necessitat de la cura en situacions de malalties avançades, i proporcionar eines per saber com cuidar i acompanyar les persones que ho necessitin”, tal com ha assenyalt la regidora de Salut, Mónica Polo.

A través d’aquesta iniciativa, es duran a terme accions de sensibilització i difusió, a més de proporcionar eines de capacitació que ajudin als terrassencs i terrassenques a saber com cuidar i acompanyar a les persones que ho necessiten i implementar accions dirigides a la creació de xarxes i recursos que impulsin el desenvolupament de la cura.

L’acte d’aquest dijous ha estat el tret de sortida del projecte i ha comptat amb la benvinguda del tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque. L’esdeveniment ha consistit en una taula de càtedres en què hi han participat la dra. Mariona Guerrero Torrelles, infermera de cures pal·liatives a l’equip de CUIDES UIC Barcelona i membre de la Càtedra WeCare: Atenció al final de la vida; el dr. Xavier Gómez Batiste Alentorn, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic/UCC, director de l’Observatori Qualy d’Atenció Pal·liativa de l’Institut Català d’Oncologia i membre del Comitè Científic del Programa d’Atenció a persones amb malalties avançades de la Fundació La Caixa; i el dr. Albert Tuca, doctor a la Unitat de suport i Cures Pal·liatives del Departament d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona i codirector de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UB-Clínic.

En l’acte de presentació a la premsa, el gerent d’Oncolliga, Ivo Valdivieso, va explicar quines accions estaven programades dins del programa “Terrassa, ciutat compassiva”, fins a finals d’aquest 2021:

– Acte inaugural: 21 d’octubre a la sala d’actes d’El Vapor.

– Concert de Corals «Immortalitat»: 24 d’octubre, a la Seu d’Ègara.

– Conferència «Com acompanyar en la mort i el dol», a càrrec de Núria Carsi: 23 de novembre a la seu d’Àltima a Terrassa.

– Contacontes “El buit”, de l’Anna Llenas, a càrrec de Rosa Boladeras. A les biblioteques municipals de Terrassa (dates a determinar).

– Taller participatiu “És Nadal, i a casa hi ha una cadira buida”, a càrrec de Ca’n Eva: 16 de desembre a la seu d’Oncolliga a Terrassa.

El tinent d’alcalde Noel Duque, en l’acte inaugural del projecte | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa