MónTerrassa
El projecte Parc Vallès Circular transformarà l’entorn de la N-150
  • CA

L’entorn de la N-150 viurà una transformació amb el projecte Parc Vallès Circular. Es tracta d’un projecte que busca dinamitzar tot l’entorn de la N-150 al voltant d’equipaments clau com la Planta de Can Barba, el mercat comarcal Mercavallès i la pròpia seu comarcal, així com l ser un revulsiu per a la zona, amb un clar impacte ambiental i social.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha presentat aquesta setmana el projecte conjunt amb el Consell Comarcal al Congrés Recuwaste, el congrés de referència del sud d’Europa en la gestió de residus com a recursos, per explicar la necessitat de dinamització i transformació de la zona, tot i que en aquests moments el projecte encara s’està definint i compartint amb les diferents empreses i institucions implicades. El projecte, que s’està treballant entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consorci per a la Gestió de Residus i els Ajuntaments de Terrassa i Sabadell, es presentarà a la convocatòria de fons europeus Next Generation.

Parc Vallès Circular vol suposar una veritable transformació de l’entorn de la N-150 i inclou 11 projectes diferents que tenen a veure amb els equipaments que hi ha en aquest espai així com en la pròpia via de comunicació. És un projecte de transformació ambiental i social que ha de permetre abordar canvis a diferents nivells.

Pel que fa a la gestió dels residus, es vol aconseguir un canvi de paradigma per poder assolir el 75% de recollida selectiva transformant el sistema actual amb l’aplicació de sistemes intel·ligents i amb l’ampliació de la Planta de tractament de la fracció orgànica de Can Barba. L’ampliació de la Planta permetria absorbir tota la matèria orgànica que es reculli separadament i a la vegada incrementaria la producció de biogàs per injectar-ho a la xarxa prèvia la seva depuració.

A més, la transformació de l’entorn de la N-150 es completaria amb un nou planejament urbanístic per a l’espai i la connexió entre el Parc Agrari de Sabadell i l’Anella Verda de Terrassa. També s’actuaria en l’àmbit energètic, amb la creació d’una comunitat energètica a la zona i es preveu la transformació de Mercavallès en un mercat circular i amb serveis afegits.

I en un altre ordre de coses, el projecte Parc Vallès Circular també contempla destinar un espai per implantar solucions d’economia circular en fase de maduració tecnològica, el desenvolupament d’un sector econòmic que inclogui empreses i entitats especialitzades en economia circular i activitats de formació per crear i formar persones per donar resposta a les necessitats de noves vocacions en el sector.

Congrés Recuwaste

El Congrés Recuwaste és el congrés de referència del sud d’Europa en la gestió de residus com a recursos, i ha tingut lloc aquesta setmana a Mataró en format híbrid. Sota el lema “La (R) evolució dels Recursos”, el congrés ha comptat amb conferències i taules rodones, a càrrec d’experts d’alt nivell, que s’han complementat amb una exposició de maquinària de serveis públics, una visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i l’oportunitat de conèixer el futur arc Circular Mataró- Maresme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa