MónTerrassa
El Projecte Laia Mira contra el càncer de mama es fa realitat
  • CA
Donació recaptació del Torneig Pàdel Benèfic
Donació recaptació del Torneig Pàdel Benèfic | CN Terrassa

!--akiadsense-->

El Saló Social ha acollit aquesta tarda l’acte de donació de la recaptació del Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama que va celebrar-se al CN Terrassa el mes de desembre i que permetrà iniciar el Projecte Laia Mira. L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey; de la impulsora del torneig i de la comunitat La Vida és Xula Montse Guindo; i de la doctora Àngels Arcusa, cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa.

En la intervenció inicial, Rey ha assegurat que, per al club, “ser la seu d’un esdeveniment que vol homenatjar una persona tan especial com la Laia Mira i que vol recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama és un deure”. La vicepresidenta ha assegurat, que, com a entitat de referència a la ciutat, l’activitat del club “no es pot limitar a l’organització d’actes esportius de caire competitiu”. “Hem de ser protagonistes també d’iniciatives que, des de la pràctica esportiva, contenen un component solidari que té per objectiu millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans”. Rey ha expressat la voluntat del club de seguir donant suport a aquesta iniciativa, tot acollint les properes edicions del torneig.

Origen de la idea

Montse Guindo ha detallat l’origen de la idea. “La iniciativa sorgeix a l’Hospital de Terrassa, centre on va estar ingressada la Laia Mira, quan diverses persones vam comentar que caldria organitzar un torneig d’homenatge o un memorial, atesa la seva qualitat humana. Lluitadora, bona persona i amb la virtut de fer feliç i arrencar un somriure tothom que l’envoltava, la Laia Mira era d’aquelles persones que fan falta en aquest món”.

La idea va prendre forma finalment entre el 10 i el 15 de desembre, quan el Club Natació Terrassa, entitat on jugava a pàdel Laia Mira, va acollir un Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama, una iniciativa sorgida en memòria de Mira amb l’objectiu de recaptar fons destinats a la lluita contra aquesta malaltia. L’esdeveniment, que va aplegar 220 jugadors, va comptar amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa i va ser impulsat per La Vida és Xula, una comunitat creada en memòria de Laia Mira amb aquesta finalitat.

Entre el torneig, les donacions i la venda de material de marxandatge, la recaptació final va ser de 9.000 euros, diners que, tal i com ha recalcat Guindo, es volien destinar “directament a les dones que estan patint la malaltia”. “Volíem que se sàpigues clarament on anaven a parar els diners i que l’import recollit es quedés a Terrassa”, ha afirmat.

“Per això, vam contactar amb la doctora Àngels Arcusa, per conèixer els projectes que estaven desenvolupant i decidir on invertir l’aportació”. Tenint en compte que fan falta molts recursos econòmics, el torneig tindrà continuïtat en el temps, amb periodicitat anual.

Enguany, se celebrarà del 2 al 6 de juliol. Igualment, des de la web de La Vida és Xula ( https://lavidaesxula.com/ ) i des de la pàgina de Facebook i el compte d’Instagram d’aquesta comunitat, es podrà consultar la informació relativa a les activitats previstes, així com recollir suggeriments i aportacions.

Projecte pioner en un hospital públic a Catalunya

La doctora Arcusa ha subratllat també la voluntat de recaptar diners “amb un objectiu finalista”. La cap del Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa ha explicat que “el Projecte Laia Mira permetrà realitzar una prova pilot amb un dispositiu per la prevenció de l’alopècia en un grup de pacients que acompleixin els criteris establerts en l’actualitat per la literatura, per tal de valorar la seva factibilitat en l’assistència diària i sobretot els seus resultats en el nostre àmbit, i en el seu cas, fer extensiva la seva utilització a més pacients”.

Arcusa ha explicat que l’alopècia relacionada amb el tractament amb quimioteràpia, “encara que temporal i reversible, comporta uns efectes adversos importants per a la pacient des del punt de vista personal, social i d’imatge corporal”. La utilització d’un dispositiu de prevenció de l’alopècia podria disminuir, segons els estudis, de forma significativa i rellevant aquest efecte advers, millorant la tolerància global i la qualitat de vida de les pacients sotmeses a aquest tractament. Arcusa ha posat en valor que el Consorci Sanitari de Terrassa serà el primer hospital públic a Catalunya que aplicarà aquest dispositiu. “Està reconegut i ha estat usat amb bons resultats en altres centres de l’Estat i del món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa