MónTerrassa
Un projecte d’un estudiant de Terrassa ajuda a connectar familiars i pacients de Covid-19
L'estudiant de Terrassa Toni Sánchez presentant el seu projecte
L’estudiant de Terrassa Toni Sánchez presentant el seu projecte | ESEIAAT

!--akiadsense-->

L’estudiantat de la UPC es bolca en diferents iniciatives solidàries per donar resposta als reptes plantejats davant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Un exemple és el Toni Sánchez, estudiant del grau d’Enginyeria en Tecnologies Industrials a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) que ha participat en la creació d’una plataforma col·laborativa per informar als familiars de l’estat de salut dels pacients.

‘Coronavirus 0 – Estudiants UPC 4’. Amb aquest suggeridor títol, la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) difon un vídeo en què es recullen quatre dels projectes solidaris que compten amb la col·laboració d’estudiants la Universitat. Aquests treballs de l’estudiantat se sumen al d’altres universitaris i a les iniciatives i els projectes científics que estan fent grups i centres de recerca de la UPC per minimitzar els efectes de la COVID-19 i lluitar contra l’expansió de la malaltia.

Davant la situació d’aïllament que pateixen molts pacients de coronavirus als centres hospitalaris ―en ocasions ingressats durant setmanes sense contacte de l’exterior― es fa necessari facilitar vies de connexió a disposició de persones malaltes i familiars. Aquest és l’objectiu del projecte TelecomuniCAT, impulsat per la Societat Catalana de Tecnologia, i que compta amb la col·laboració de Toni Sánchez, estudiant d’Enginyeria en Tecnologies Industrials a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

Al vídeo, Toni Sánchez explica que el projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb diferents entitats del sector tecnològic, entre elles la UPC, “pretén connectar per mitjà de dispositius com ‘tablets’ o mòbils els pacients de coronavirus dels hospitals de Catalunya amb els seus familiars i amics”. La tecnologia ajuda, així, a alleujar el sentiment de solitud de les persones ingressades i a combatre el malestar emocional que provoca aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix