MónTerrassa
El projecte d’un centre virtual de control Covid-19 rebrà fons europeus
  • CA

Un projecte amb participació egarenca relacionat amb la crisi del coronavirus rebrà finançament europeu en el marc del programa impulsat per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). En total, l’EIT destinarà 60 milions a 207 projectes empresarials i d’innovació a 32 països. Els escollits resolen qüestions en àrees com la salut, la digitalització, l’alimentació o la mobilitat urbana.

Entre es projectes catalans seleccionats hi ha una iniciativa de control digital de la covid-19 on participa l’Hospital Clínic, la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdia, l’ICS, la Fundació d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i la Fundació de la Mútua de Terrassa, que rebrà 553.750 euros.

Aquest projecte inclou la creació d’un centre virtual de control per a pacients positius de covid-19 que permetrà obtenir un algoritme d’intel·ligència artificial que predirà quins pacients tenen més probabilitat de desenvolupar els símptomes més greus. El projecte ja ha fet prova d’un efecte positiu amb un estudi publicat a Clinical Infectious Diseases en què es demostra la reducció de la taxa de mortalitat en un 50 %.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa