MónTerrassa
Prohibit fer foc en zones forestals del 15 de març al 15 d’octubre
Bombers apagant un incendi forestal | Bombers Matadepera

Aquest divendres, 15 de març, entra en vigor el Ban de Prevenció d’Incendis Forestals dictat per l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, que estarà vigent fins al 15 d’octubre. En aquest document s’estableixen les mesures de prevenció d’incendis forestals, amb la finalitat d’evitar la declaració d’incendis en els boscos del terme municipal de Terrassa i a la franja de 500 metres que els envolta.

En aquests límits es prohibeix encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat; llençar objectes encesos; abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials que puguin iniciar o propagar un foc, com també no està permès llençar coets, globus, focs d’artifici o d’altres artefactes que puguin estar en l’origen d’un incendi forestal. També es recorda a la ciutadania la importància de comunicar la possible existència d’un incendi forestal al telèfon d’Emergències 112.

Tanmateix, des de l’any 2015 està prohibit a Terrassa cremar restes vegetals de manera permanent durant tot l’any, per tal de reduir el risc d’incendis, i també per preservar els ecosistemes de l’Anella Verda, en compliment del decret d’Alcaldia del 4 de febrer de 2015. Només de forma excepcional es podran autoritzar cremes per motius fitosanitaris quan hi hagi perill d’infecció i l’autoritat competent en sanitat vegetal determini que es necessària la crema de restes sense moure-les de lloc

Tot i això, a Catalunya la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat atorga autoritzacions del 15 de març al 15 d’octubre per a casos excepcionals, com poden ser la realització de focs per a tasques agrícoles o forestals. Les sol·licituds es poden presentar a les oficines del cos d’Agents Rurals, al Consell Comarcal o a l’oficina comarcal del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Les peticions seran concedides per la Generalitat, però amb l’informe favorable de l’Ajuntament corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa