MónTerrassa
Prohibida la venda de gots, plats i altres estris no reutilitzables fets de material plàstic
  • CA

L’ús de coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palles o recipients de plàstic per a aliments ha arribat a la seva fi. Tal com estableix Brussel·les, a partir de demà, 3 de juliol, queda prohibida la venda de qualsevol producte de plàstic d’un sol ús. La mesura arriba després de la prohibició de les bosses d’aquest material vigent des de l’1 de gener d’enguany. Catalunya ha estat pionera en la reducció de les bosses de plàstic d’un sol ús a través de l’anomenat Pacte per la bossa, promogut pel Govern de la Generalitat, d’acord amb els distribuïdors i els fabricants. L’any 2007, cada català va fer servir 327 bosses d’un sòl ús de plàstic.

D’altra banda, a partir d’aquest dissabte, també en aplicació d’aquesta normativa europea, compreses i tampons higiènics, tovalloletes humides, cigarretes amb filtres de plàstic i gots per a begudes hauran d’indicar en el seu envàs les opcions adequades de gestió dels residus del producte i l’impacte mediambiental consegüent si es fan servir els mitjans inadequats per la seva eliminació.

Els productes subjectes a prohibició que ja estan en els comerços es poden vendre fins a exhaurir-ne existències, però a partir de demà el fabricant o importador no en pot fer reposicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa