MónTerrassa
El Programa d’Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa obre avui les seves inscripcions
  • CA
Una de les zones netejades per l'ADF
Una de les zones netejades per l’ADF | Ricard Farriol

!--akiadsense-->

Els centres educatius de Terrassa ja poden inscriure’s, des d’avui dilluns i fins el 16 de novembre, a les activitats del Programa d’Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que està dirigit a alumnes dels cicles d’infantil, primària i secundària per fomentar l’educació per a la sostenibilitat. Entre les principals novetats d’aquest curs 2020/21 destaquen: establir places limitades per a les activitats, fixar un límit de demanda per centre, cicle i grup classe, i el compliment, per part dels educadors/res ambientals del protocol de mesures Covid19 de l’empresa que imparteix les activitats i del mateix centre educatiu.

Un altre aspecte destacat d’enguany és la incorporació de noves temàtiques com l’ecofeminisme, els plàstics d’un sol ús i les activitats organitzades per l’Associació de Defensa Forestal (ADF). El programa, que ja forma part del currículum escolar de la majoria d’escoles, ofereix 12 propostes didàctiques per a l’etapa d’educació infantil, 41 per a primària i 24 per a secundària, que s’articulen en tres àmbits: tallers a l’aula, visites a les instal·lacions ambientals i activitats a l’Anella Verda.

Les activitats dirigides a la comunitat educativa es realitzaran de l’11 de gener fins el dia 31 de maig de 2021. A banda de l’oferta educativa, el PEST també recull un total de 18 propostes dirigides a entitats, associacions i altres col·lectius que, en aquest cas, s’impartiran de gener a juliol de 2021.

Aquest centenar d’activitats tracten diferents temàtiques ambientals relacionades amb els residus, l’aigua, el medi natural, l’energia, la contaminació acústica i atmosfèrica, el malbaratament alimentari i la protecció de la salut. Integra les propostes que ofereix Taigua, l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental i l’Associació de Defensa Forestal (ADF). Les inscripcions es poden fer a través de la seu electrònica https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=7783, tot i que les activitats organitzades per Taigua, OAT, Consorci per a la Gestió de Residus i ADF s’han de cursar a través d’aquestes entitats. Amb aquesta proposta educativa, el PEST vol proporcionar a l’alumnat, el professorat la ciutadania, els recursos necessaris per respectar el medi ambient i aconseguir, així, una ciutat més sostenible.

Més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa