MónTerrassa
Prodis Terrassa inaugura les Llars de Torre-sana

La Fundació Prodis de Terrassa inaugurará la setmana vinent les Llars de Torre-sana, amb la presència de personalitats com el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano i l’alcalde de la ciutat egarenca, Jordi Ballart. Serà el dimecres 15 de març de 2023 a dos quarts de dotze del matí. L’entitat egarenca fa així un pas més.

El 2021 es va produir un dels grans moviments de la fundació: el trasllat de les persones que vivien a les llars-residències del carrer de Wilson, ubicades al barri de Can Palet de Terrassa. Allà s’hi van estar durant un període de vint anys.

Obsoletes amb el pas del temps

Prodis en va treure profit, i van donar un servei excel·lent als usuaris, però es van fer obsoletes amb el pas dels temps. Eren diferents Llars que no estaven suficientment adaptades pel col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i paràlisis cerebral a les que s’acompanya en el seu dia a dia.

La mudança els portava a unes Llars-Residència al barri de Torre-sana que naixien amb vocació de ser “més Llars i menys Residència”. Uns nuclis convivencials més petits, totalment adaptats, amb solucions tecnològiques i domòtiques i totalment integrades a la comunitat, fent així un model que s’apropa a una Llar qualsevol, però amb els suports necessaris depenent de les necessitats de cada persona.

El trasllat va ser fa poc més de dos anys, just abans de la pandèmia i no ha estat fins fa poques setmanes que la Generalitat ha concedit concertar les 6 places que faltaven i que malgrat la gran necessitat de les famílies, han estat buides fins ara.

“És una bona noticia malgrat seguim molt lluny d’acabar amb una llista d’espera escandalosa. A Terrassa, amb una població de 225.000 habitants i uns càlculs d’una població amb discapacitat intel·lectual d’un 1% (unes 2250 persones) les 72 places que disposa Prodis, són del tot insuficients.”

La visita dels representants públics inclourà una visita a una de les Llars (la darrera en obrir-se), on podran conèixer a les persones que hi ha anat a viure recentment (l’Alex, la Celestina, el Jordi i Salvador).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa